AcasăȘTIRI EXTERNECum poate fi învinsă pandemia COVID fără carantină şi lockdown total! Exemplul...

Cum poate fi învinsă pandemia COVID fără carantină şi lockdown total! Exemplul dat lumii de Coreea de Sud

Coreea de SudCoreea de Sud a dat un exemplu lumii întregi: cum poate fi învinsă pandemia fără carantină şi fără lockdown total

Pandemia de COVID-19 afectează toate statele lumii, evident. UE și statele sale membre colaborează pentru a elabora o abordare comună în ceea ce privește vaccinuri sigure anti-COVID-19, pentru a coordona strategiile de testare și pentru a facilita furnizarea de echipamente medicale și de protecție în întreaga Europă.

Între timp, într-un alt colţ de lume, Coreea de Sud reuşeşte să ţină pandemia sub control şi chiar să vadă luminiţa de la capătul tunelului.

Cum reușește Coreea de Sud să oprească pandemia fără lockdown total

Şi face acest lucru fără carantină şi fără lockdown total. Cum? Prin achiziţii de măşti pentru populaţie, testare agresivă şi monitorizarea pacienţilor cu ajutorul tehnologiilor şi softurilor special dezvoltate în acest sens.

Astfel, la o populaţie de 52 de milioane de locuitori, Coreea de Sud a fost capabilă să reducă, prin măsurile prezentate mai sus, evoluţia pandemiei şi, deci, numărul cazurilor noi de COVID-19.

Toate deciziile bune luate de sud-coreeni reprezinte paşi solizi de urmat chiar şi pentru cele mai mari state ale lumii.

Având în vedere că Europa se confruntă din nou cu o creștere rapidă a numărului de cazuri, liderii europeni au decis să își intensifice coordonarea pentru a limita răspândirea virusului și a sprijini sistemele noastre de sănătate.

În acest scop, aceștia au convenit să se reunească în mod regulat pentru a accelera și consolida efortul colectiv al UE de combatere a pandemiei.

Ce măsuri a luat Europa până acum?

Iată activitățile în curs cu privire la diferite linii de acțiune:

  • strategiile de testare și utilizarea testelor antigenice rapide
  • recunoașterea reciprocă a testelor
  • urmărirea transfrontalieră a contacților
  • reglementările privind carantina
  • dezvoltarea, fabricarea și administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19

Joe Biden spune că va schimba cursul vieţii în America

Joe Biden, președinte ales al SUA a afirmat: „O să dureze ceva, dar sunt absolut convins că în 100 de zile putem schimba cursul bolii şi cursul vieţii în America, într-un sens bun„. Până atunci însă, sfatul specialiştilor pentru populație este să accepte realitatea.

În timp ce Dr. Anthony Fauci a declarat: „Sunt destul de mulţi cei care încă mai cred că pandemia nu e reală, că e fake news, că e o farsă. E ceva extraordinar, nu am mai văzut aşa ceva niciodată. Trebuie să trecem peste asta„.

author avatar
Andrei Ștefan
499 afisari

2 COMENTARII

  1. testarea in masa o fi buna nimic de zis dar nu e singura metoda eficienta
    de ce? păi un tip se testeaza , iese negativ are documentul in buzunar si se intalneste a doua zi cu un infectat /pe strada sau in magazin / si care nici el nu stie ca e bolnav si a luat virusul. merge omu, la munca stiind ca e negativ si imbolnaceste alti colegi , testati sau nu…etc etc deci …………..cum ramane cu testarea in masă??
    cred ca f importanta e igiena personala si distantarea fizica…………..!

  2. Cum de profesorul Rafila care da mereu sfaturi pe la televizor s-a imbolnavit? Lui cine trebuia sa ii dea acele sfaturi? ha? hai pa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger