AcasăȘTIRI EXTERNECoreea de Nord şi Coreea de Sud, la un pas de confruntare....

Coreea de Nord şi Coreea de Sud, la un pas de confruntare. Și-au ridicat avioanele de la sol

Sunt tensiuni la granița celor două Corei. ​Armata sud-coreeană a anunțat că a mobilizat avioane de luptă după ce a detectat vineri aproximativ 180 de avioane de luptă nord-coreene în apropierea graniței, transmite Reuters.

Avioanele nord-coreene au zburat la nord de așa-numita linie de control tactic, trasată la 20 de kilometri nord de linia de demarcație militară, a precizat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Coreea de Nord ține în corzi Seulul

Coreea de Sud a mobilizat 80 de avioane, inclusiv avioane de luptă invizibile F-35A, ca răspuns. Cele aproximativ 240 de aeronave care participă la exercițiile aeriene Vigilant Storm cu Statele Unite au continuat exercițiile, a precizat armata.

Tensiunile sunt în creştere pe măsură ce Coreea de Nord a efectuat un număr record de lansări de rachete în acest an. Numai miercuri au fost cel puţin 23. Și joi a tras mai multe rachete în mare, inclusiv o posibilă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a cărei lansare a fost ratată, determinând Statele Unite şi Coreea de Sud să extindă exerciţiile militare aeriene care au stârnit nemulţumirea regimului nord-coreean.

Coreea de Sud şi Statele Unite susţin că regimul de la Phenian a finalizat pregătirile tehnice pentru a testa un dispozitiv nuclear în orice moment, în ceea ce ar putea fi primul său test nuclear din 2017.

author avatar
Andreea Vlad
283 afisari

2 COMENTARII

    • Exact, iar odata cu ei il vor sinucide si pe unul Alecu, tembel cu patalama, care se ocupa cu datul cu fruntea în burtă doritorilor

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri