AcasăȘTIRI EXTERNECoreea de Nord a trimis acasă diplomații ruși într-un cărucior pe șine...

Coreea de Nord a trimis acasă diplomații ruși într-un cărucior pe șine împins manual – VIDEO

Coreea de NordCoreea de Nord a trimis acasă diplomații ruși într-un cărucior pe șine împins manual - VIDEO

Un grup de diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o manieră cel puțin neobișnuită, notează BBC: într-un cărucior pe șine împins manual. S-a ajuns la această situație oarecum stânjenitoare din cauza măsurilor stricte anti-Covid.

Cele opt persoane au călătorit cu trenul și autobuzul până într-o zonă în apropiere de granița cu Rusia. Acolo s-au suit într-o drezină pe care au împins-o pe o distanță de aproximativ un kilometru.

Un copil de trei ani printre călători

Imaginile făcute publice de Ministerul rus de Externe au devenit virale. „În situația în care granițele au fost închise vreme de peste un an, iar transporturile au fost oprite, a fost nevoie de o călătorie dificilă pentru a ajunge acasă”, a transmis Ministerul de resort.

Fotografiile surprinde un diplomat și pe familia acestuia printre care și un copil de 3 ani în cărucior, cu bagaje, în timp ce traversează un pod. Cel care împinge este un secretar de ambasadă, Vladislav Sorokin. Cele patru persoane călătoriseră anterior 32 de ore cu trenul și autobuzul de la Phenian până în zona de graniță.

foto: Facebook/Russian Foreign Ministry

Oficialii ministerului i-au întâmpinat în Rusia, lângă graniță, iar grupul s-a deplasat apoi cu autobuzul la aeroportul din Vladivostok.

Phenian a anulat toate transporturile de pasageri

Coreea de Nord a blocat majoritatea transporturilor de pasageri pentru a limita răspândirea virusului. Phenianul susține că nu a avut cazuri confirmate, dar observatorii contestă această afirmație. Majoritatea zborurilor internaționale de pasageri au fost anulate și ele. Diplomații ruși au rămas astfel cu puține opțiuni.

În ultimul an, mulți diplomați străini au părăsit țara, iar ambasadele occidentale s-au închis. Cei mai mulți călători au trecut granița pe uscat către China. În luna martie a anului trecut a avut loc un zbor către Vladivostok transportând diplomați din Germania, Rusia, Franța, Elveția, Polonia, România, Mongolia și Egipt.

Măsurile stricte anti-Covid ale Phenianului au afectat puternic capacitatea de mișcare la graniță și accesul la mijloace de transport într-o țară care era extrem de izolată chiar și în condițiile ante-pandemice.

author avatar
Andreea Vlad
787 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger