AcasăȘTIRI EXTERNECorectitudinea politică. Compania feroviară britanică, scuze adresate comunității LGBT

Corectitudinea politică. Compania feroviară britanică, scuze adresate comunității LGBT

Corectitudinea politică. Trenurile britanice fac temenele pentru LGBT / Foto: Facebook

O companie feroviară își cere scuze față de pasagerii care sunt genul „non-binar”, adică, tradus din păsărească, „fără sex bine definit”, după ce un mesaj al unui conducător de tren a început cu „bună ziua, doamnelor și domnilor”.

Astfel că London North Eastern Railway, companie feroviară, a fost acuzată că nu a fost suficient de „inclusivă” cu persoanele LGBT. Din cauza unui mesaj „non-inclusiv” difuzat în timpul unei călătorii.

Conducătorul unui tren adresase bun venit „doamnelor și domnilor” aflați în tren. Printre călători se afla și Laurence Coles, agent feroviar, reprezentant LGBT+ a Sindicatului național al lucrătorilor din căie ferate, transporturi maritime și transporturi terestre.

Laurence Coles este persoană „non-binară” și s-a simțit lezată de anunțul cu pricina. Astfel că a scris pe Twitter: „Bună ziua doamnelor și domnilor, băieților și fetelor…. Ca persoană non-binară, acest anunț nu se aplică pentru mine, așa că nu îl voi asculta”.

Anunțuri „fără a menționa sexul”

Compania London North Eastern Railway, care alminteri și-a făcut temele de „inclusivitate LGBT+” , înființând și primul Pride Train în Marea Britanie, și-a aruncat repede cenușă în cap: „Ne pare foarte rău să vedem asta, Laurence, conducătorii noștri de tren nu ar trebui să folosească un astfel de limbaj și vă mulțumesc că ne-ați adus la cunoștință”, a postat pe Twitter compania, adăugând că va veghea ca să „rămânem la fel de inclusivi așa cum ne străduim să fim la LNER”.

Contactată de presa britanică, LNER a spus că mecanicul de tren nu va fi supus niciunei măsuri disciplinare, dar că personalul trebuie să publice acum anunțuri „fără a menționa sexul”. Compania este departe de a fi prima în acest demers. Metroul Londrei l-a adoptat din 2017, scrie 20 Minutes.

„Putem opri această prostie?”

Evenimentul nu a provocat doar reacții pozitive pentru LGBT. Mark Jenkinson, deputat conservator din Workington, a estimat că LNER „nu are sens” să-și ceară scuze pentru un astfel de mesaj, înainte de a continua: „ Identifică-te după cum dorești, dar nu putem opri această prostie?”

În Marea Britanie, activiștii LGBTQ + se luptă pentru a face să dispară expresii precum „doamnelor și domnilor”, care „exclud” persoanele care nu se identifică ca bărbați sau femei.

author avatar
Tudor Borcea