AcasăȘTIRI EXTERNECorectitudinea politică, faza pe rechini. „Întâlniri negative”

Corectitudinea politică, faza pe rechini. „Întâlniri negative”

Corectitudinea politică, faza pe rechini. „Întâlniri negative”

În Australia, atacurile rechinilor vor fi redenumite pentru a nu strica „imaginea” acestor prădători și a-i „discrimina”.

Pentru a lupta împotriva imaginii proaste a rechinilor, adesea considerați ca „monștri care mănâncă oameni”, două state australiene au decis să nu mai vorbească despre „atacuri”.

Fălci

Pe Internet, se subliniază frecvent cum Australia pare să găzduiască cea mai periculoasă faună din lume: păianjeni veninoși, șerpi veninoși, scorpioni, insecte periculoase, rechini etc. Reputația insulei-continent, consacrată „cea mai periculoasă țară din lume” de către utilizatorii de internet, este bine stabilită.

Iar aceasta din urmă nu este lipsită de consecințe asupra reputației anumitor animale. În special cazul rechinului. În cultura populară, rechinii sunt văzuți ca niște monștri marini, care atacă și mănâncă oameni.

Împachetarea atacului

O imagine proastă împotriva căreia mai multe state australiene au decis să lupte, încetând să mai vorbească despre „atacuri” atunci când un înotător se întâmplă să fie chiar atacat de un rechin, scrie Valeurs Actuelles.

Decizia, relatează Daily Mail, a fost luată de administrația statelor Queensland și New South Wales. De acum înainte, în rapoartele lor, autoritățile se vor mulțumi să menționeze „întâlniri negative” între oameni și rechini, pentru a nu înspăimânta publicul – și pentru a proteja reputația rechinilor.

Termenul „mușcături”, folosit numai la limită

Nu se spune cum această corectitudine politică extinsă va și reduce pericolul „întâlnirilor negative” în urma cărora mulți rămân schilodiți sau sunt chiar uciși.

De asemenea, sunt folosiți termenii „incidente”, „interacțiuni” sau, la limită, „mușcături”. Pentru a se justifica, unii cercetători au explicat că, înainte de anii 1930, termenii „întâlnire” sau „accident” erau deja favorizați. Chirurgul Victor Coppleson a fost cel care a popularizat termenul „accident vascular cerebral” în acea perioadă.

author avatar
Tudor Borcea
364 afisari

1 COMENTARIU

  1. Niste oameni care au 2 neuroni umblatori si nu au activitate, stau si cauta sa piarda si vremea altora…scornesc solutii pentru situatii, redenumesc animale, insecte, viata normala o tavalesc in mizeriile lor grotesti. Noroc ca mai da Dumnezeu cate un potop si cum intotdeauna catastrofele reseteaza viata oamenilor..dementii care ne pierd vremea poate si-au gasit un rost pe sub puhoaiele apelor…ESTE CORECT CA A VENIT POTOPUL DE LA DUMNEZEU BELGIA, GERMANIA, OLANDA?! HELLO URSULA SI ANGELA MERKEL, E POLITIC CORECT CA TOT CE ATI JEFUIT DIN ROMANIA S-A DUS PE APA SAMBETEI CHIAR DE ZIUA LUI MADAM MERKEL? DE ZIUA NATIONALA A BELGIEI? LA VOI NU E DUMNEZEU…am uitat…vaccinati-va ca poate vine holera odata cu potopul …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger