AcasăȘTIRI EXTERNECopil de 15 ani, împușcat mortal la Washington. Violențele armate îndoliază iar...

Copil de 15 ani, împușcat mortal la Washington. Violențele armate îndoliază iar SUA – VIDEO

Copil de 15 ani, împușcat mortal la Washington. Violențele armate îndoliază iar SUA - VIDEO / Foto: printscreen

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost împușcat mortal și alte trei persoane, inclusiv un polițist, au fost rănite, duminică seară, la Washington, SUA, după un concert de stradă, a anunțat poliția.

Concert terminat în sânge

Împușcăturile au fost precedate de alte două incidente care au provocat panică în rândul publicului care asista la un concert neautorizat pentru a sărbători „Juneteenth”, aniversarea sfârșitului sclaviei în SUA, care comemorează ziua în care ultimii sclavi din Texas au aflat că sunt liberi, la 19 iunie 1865.

Mai multe persoane au fost rănite în timp ce fugeau, a declarat presei șeful poliției din Washington, Robert Contee.

Poliția a întrerupt apoi muzica la așa-numitul concert „Moochella” – o referire locală la festivalul californian Coachella – invocând motive de securitate. În ciuda prezenței unui număr mare de polițiști, imediat după aceea au izbucnit focuri de armă, iar adolescentul a fost ucis, potrivit lui Robert Contee.

Polițistul și ceilalți doi răniți au fost spitalizați. Nu au existat schimburi de focuri iar arma folosită nu a fost găsită, potrivit lui Contee, informează Le Figaro.

Nu era încă clar dacă adolescentul a fost vizat, a continuat el, adăugând că poliția a confiscat în apropierea incidentelort două arme de foc deținute ilegal și că este în căutarea unui bărbat care purta ilegal o armă.

Spirala violenței armate

Contes a declarat că este „inacceptabil” ca persoane cu arme ilegale să se implice în „adunări mari în zone dens populate” și să le facă „periculoase pentru oamenii care vor doar să se bucure de vreme, de Ziua Tatălui, de orașul nostru”. „Din păcate, un băiat de 15 ani și-a pierdut viața”.

Statele Unite se confruntă cu o creștere a violenței armate, marcată în special de uciderea a 21 de persoane, dintre care 19 copii, la o școală primară din Uvalde, Texas, la 24 mai. De la începutul anului, mai mult de 20.000 de persoane au murit deja din cauza armelor de foc în Statele Unite, potrivit Gun Violence Archive, care include și sinuciderile în datele sale.

author avatar
Tudor Borcea
203 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger