AcasăȘTIRI EXTERNECOP27. Macron critică primele două economii mondiale. „SUA și China să-și plătească...

COP27. Macron critică primele două economii mondiale. „SUA și China să-și plătească partea” pentru a ajuta țările sărace – VIDEO

emmanuel macronMacron a anunțat cât va mai dura războiul din Ucraina: „Nu este momentul pentru negocieri”

În cadrul unei întâlniri cu activiștii pentru climă, în timpul COP27, președintele francez Emnanuel Macron a declarat că dorește să oblige SUA și China să plătească pentru a ajuta țările sărace.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni, în marja COP 27 din Egipt, că dorește să „facă presiuni” asupra „țărilor bogate non-europene”, în special asupra SUA, pentru a-și plăti „partea lor” pentru a ajuta țările sărace să facă față schimbărilor climatice.

„Europenii sunt singurii care plătesc”

„Statele Unite și China trebuie să fie cu adevărat alături de noi” în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și solidaritatea financiară, a declarat el în timpul unui schimb de opinii la Sharm el-Sheikh cu tineri africani și francezi angajați în domeniul climei.

Macron a declarat că Franța și Europa sunt pe drumul cel bun în ceea ce privește reducerea emisiilor. Dar marile țări emergente trebuie „să iasă foarte repede din industria pe cărbune”, a pledat el.

În plus, pe măsură ce dezbaterea privind sprijinul financiar pentru țările cele mai vulnerabile ia amploare la COP 27, „europenii plătesc”, dar „suntem singurii care plătim”, așa că trebuie „să punem presiune asupra țărilor bogate non-europene, pentru a le spune «trebuie să vă plătiți partea voastră»”, a adăugat el, scrie Europe1.

200 de țări s-au reunit începând de duminică, 6 noiembrie, la Sharm el-Sheikh, în Egipt, pentru a încerca să dea un nou suflu luptei împotriva încălzirii globale și a impactului acesteia asupra unei lumi divizate și preocupate de toate celelalte crize.

Problema finanțării pagubelor inevitabile cauzate deja de schimbările climatice va fi abordată la COP27, conform agendei adoptate duminică prin consens. Țările sărace și vulnerabile, care nu sunt responsabile de încălzirea globală, dar care sunt foarte expuse la consecințele devastatoare ale acesteia, au insistat de luni de zile ca această problemă a „pierderilor și prejudiciilor” să fie inclusă în mod oficial pe agenda COP, chestiune față de care țările bogate au fost foarte reticente.

author avatar
Tudor Borcea
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger