AcasăȘTIRI EXTERNEConvorbire Vladimir Putin-Xi Jinping despre „agresiunea” NATO și SUA

Convorbire Vladimir Putin-Xi Jinping despre „agresiunea” NATO și SUA

Convorbire Vladimir Putin-Xi Jinping despre „agresiunea” NATO și SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Chinei, Xi Jinping, vor discuta despre tensiunile din Europa și retorica „agresivă” a SUA și a NATO în timpul unui apel video, miercuri, a anunțat Kremlinul.

Conversația va avea loc într-un moment de mare tensiune în relațiile ambelor țări cu Occidentul, Beijingul fiind sub presiune în ce privește respectarea drepturilor omului și Moscova din cauza masării sale de trupe în apropierea graniței cu Ucraina.

„Situația este foarte, foarte, tensionată”

„Situația în afacerile internaționale, în special pe continentul european, este foarte, foarte tensionată în acest moment și necesită discuții între aliați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu-se la Moscova și Beijing.

„Vedem o retorică foarte, foarte agresivă din partea NATO și a SUA, iar acest lucru necesită discuții între noi și chinezi”.

Rusia a cultivat legături mai strânse cu China, pe măsură ce relațiile sale cu Occidentul s-au înrăutățit, iar Putin a folosit parteneriatul ca o modalitate de a echilibra influența SUA, în timp ce a încheiat acorduri profitabile, în special în domeniul energiei.

Liderul de la Kremlin și omologul său chinez au convenit anul acesta să prelungească pe 20 de ani un tratat de prietenie și cooperare, scrie Reuters.

Dmitri Peskov a spus că cei doi președinți vor avea o conversație lungă, cu o agendă amplă de subiecte, inclusiv energie, comerț și investiții.

Discuția lor va avea loc la opt zile după un apel video Rusia-SUA în care președintele american Joe Biden l-a avertizat pe Putin împotriva invadării Ucrainei, iar acesta i-a spus că Rusia are nevoie de garanții de securitate obligatorii din partea Occidentului.

author avatar
Tudor Borcea
519 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca Rusia si China nu isi dau mana sa opreasca dementii care vor distrugerea lumii soarta noastra dar si a lor va ficruda. va fi cruda.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger