AcasăȘTIRI EXTERNE„Convoiul libertății”. Va fi scoasă armata pe străzi? Populația, alături de camionagiii-protestatari...

„Convoiul libertății”. Va fi scoasă armata pe străzi? Populația, alături de camionagiii-protestatari din Ottawa – VIDEO

”Convoiul libertății” pare departe de a se da dus din Ottawa, capitala Canadei și reședința parlamentului federal. Pe măsură ce continuă protestul camionagiilor, iscat încă de zilele trecute, ca semn clar al nemulțumirii față de vaccinarea obligatorie, dar și față de alte măsuri sanitare, la nivelul autorităților se caută soluții pentru încetarea acestui manifest.

Încă sunt zeci de vehicule parcate pe străzi din inima orașului. Iar populația se dovedește a fi alături de camionagiii-protestari. ”Azi am fost invitată de câțiva camionagii să mănânc cu ei, pentru că au crezut că mi-e foame (…). Am văzut oameni fără adăpost care au fost hrăniți de către ei. Nu i-am văzut niciodată mai bucuroși. Cu siguranță, e pentru prima oară, în multă vreme de când au simțit o doză de umanitate”, sună un mesaj postat pe Twitter.


Și nu e singurul mesaj postat pe Twitter într-o astfel de notă, în ultimele zile. „Camionagiii pare-se că vor fi aici pentru mult timp! Este uimitor. Bărbați și femei care transportă mâncare în toată țara pentru a hrăni eroii Canadei”, se scrie într-o altă postare.


S-a aflat că organizatorii „Convoiului libertății” au transmis, miercuri, un mesaj, anunțând, potrivit ottawa.ctvnews.ca, făgăduind că vor rămâne „atât cât va trebui” pentru ca guvernele să renunțe la obligativitățile ce țin de COVID-19. Mai mult, liderii acestei manifestări au anunțat că regretă că locuitorii din centrul orașului Ottawa „suportă acest inconvenient” din cauza protestului.

Conform sursei citate, poliția din Ottawa a anunțat, miercuri, că se așteaptă ca protestele să se amplifice din nou, la sfârșit de săptămână. S-a mai aflat că un convoi e așteptat să ajungă, sâmbătă, din Alexandria în capitala canadiană, în semn de susținere pentru camionagiii raliați „Convoiului libertății”.



Anunțul premierului Trudeau

Premierul Justin Trudeau a anunțat ce se are în vedere în privința protestului ajuns, miercuri, la a șasea zi. „Vom continua să lucrăm cu structurile de aplicare a legii pentru a ne asigura că oamenii sunt protejați și pentru a ne asigura că acest protest, care acum devine ilegal, se va încheia”, a transmis acesta, conform globalnews.ca.

Totodată, șeful poliției din Ottawa, Peter Sloly, nu a exclus varianta de a se apela la ajutorul armatei. „Ne uităm la fiecare opțiune, inclusiv ajutorul militar pentru puterea civilă. Am avut acele discuții cu primarul, membrii consiliului, consiliul de administrație. Există un proces extrem de bine stabilit, extrem de bine acoperit și extrem de rar”, a spus acesta, miercuri, citat de aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman
1.268 afisari

9 COMENTARII

  1. Apai …. Doamne ajuta sa pice toata sandramaua, sa ii sperie si pe idiotii nostrii care se cred invincibili.

  2. Bai Bay Doc Trudeau, bai nazistule imputit, duck for cover, mothafukka !! Hah aha ha 🙂 Vezi ca vin astia dupa tine, sa faca ceva piftie din tine !!

  3. Bai kanadienilor din Ka-na-duh, vedeti ca diktatorul vostru pigmeu va trage cu armata platita din buget, in cei care ii si platesc efectiv !! Nici macara chinezoii aia de 1.4 miliarde de gandaci nu s-au gandit sa mearga asa de departe cu diktatura de karton !! Hai bai Baby Doc Trudeau, nu te kaka pe tine, acum pe ultima 100 de metrii, vrei sa rada toti de tine, chiar si diktatorii aia sadici din Afrika rad de tine si cu kurkubeul, la cat de prost esti !! Ha ha ha 🙂

  4. La fel trebuie sa fie peste tot. Si daca protestele nu rezolva atunci trebuie facuta greva generala.
    Altfel ne injecteaza pe toti si ne calca in picioare.

  5. Reteta buna dr dst jos slugoii de guvernanti care si au batut joc de oameni pana i a adus la disperare!!! Romania o fi disperata??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger