AcasăȘTIRI EXTERNE„Convoiul libertății”. Primarul din Ottawa vrea să vândă camioanele confiscate

„Convoiul libertății”. Primarul din Ottawa vrea să vândă camioanele confiscate

Jim Watson, primarul capitalei canadiane Ottawa, a anunțat că intenționează să vândă camioanele „Convoiului libertății” confiscate de autorități. El estimează că are puterea să facă acest lucru datorită legii privind măsurile de urgență introdusă de premierul Justin Trudeau.

Jim Watson a lăudat modul în care poliția a gestionat evacuarea protestatarilor din „Convoiul libertății”, care au blocat capitala timp de trei săptămâni pentru a cere încetarea restricțiilor sanitare.

„Vreau să le văd vândute”

Edilul a mers și mai departe, explicând că intenționează să vândă toate vehiculele sechestrate de autorități, pretinzând că deține puterea grație foarte controversatei legi a măsurilor de urgență introdusă de Justin Trudeau.

Anterior, poliția din capitala Canadei le-a confiscat motorina camionagiilor care protestau.

„De fapt, avem puterea de a confisca aceste vehicule și de a le vinde. Și vreau să le văd vândute. Nu vreau să se întoarcă la oamenii care au provocat atât de multă frustrare și furie în comunitatea noastră”, a declarat Watson, scrie Russia Today.

Cel puțin 190 de protestatari au fost arestați și 79 de vehicule au fost confiscate, a anunțat poliția din Ottawa duminică.

Este legală măsura?

Poliția a clarificat că vehiculele confiscate vor fi reținute timp de șapte zile, după care ar putea fi recuperate, punând la îndoială regulile pe care primarul vrea să le aplice.

Dacă mai multe provincii canadiene au relaxat restricțiile în urma demonstrațiilor, în special cu privire la purtarea măștilor și a vaccinării, obligația de vaccinare pentru camionagii care trec granița cu SUA,  instituită de guvernul Trudeau,  rămâne în vigoare.

author avatar
Tudor Borcea