AcasăȘTIRI EXTERNECONVOIUL LIBERTĂȚII. Poliția din Ottawa va începe arestarea camionagiilor! - VIDEO

CONVOIUL LIBERTĂȚII. Poliția din Ottawa va începe arestarea camionagiilor! – VIDEO

„Convoiul libertății”. Poliția din Ottawa va începe arestarea camionagiilor

Premierul canadian Justin Trudeau a cerut din nou, miercuri, 9 februarie, încetarea blocajelor din partea „Convoiului libertății” care protestează împotriva restricțiilor sanitare. La Ottawa, poliția i-a avertizat pe protestatari că că vor fi arestați pe loc.

„Blocajele, demonstrațiile ilegale sunt inacceptabile” și au „un impact negativ pentru afacerile noastre, pentru producătorii noștri”, a declarat Trudeau în fața Parlamentului. „Trebuie să facem totul pentru le pune capăt”, a lansat el, dar să ofere o ieșire din criza politică, în timp ce pe străzile din Ottawa, ocupate de la sfârșitul lunii ianuarie, tensiunea a crescut iar.

Și camioanele vor fi confiscate

Pentru prima dată, poliția a transmis manifestanților un mesaj explicit, informându-i că aceștia pot fi arestați acum. Marți, poliția raportase 23 de arestări de la începutul mișcării.

„Avertizăm pe oricine care blochează străzile sau ajută pe alții să le blocheze că poate fi urmărit penal” și „poate fi arestat”, a spus poliția, adăugând că și vehicule implicate ar putea fi confiscate, scrie France 24.

Pe străzile din Ottawa, aproximativ 400 de camioane grele erau încă instalate pe colina Parlamentului și sub birourile lui Justin Trudeau, fără intenția de a pleca.

Manifestanții au scos grătare în mijlocul străzii, alții joacă fotbal. Canistrele cu motorină, care sunt folosite pentru a alimenta camioanele în mod continuu, se pot vedea și ele în timp ce un elicopter al poliției federale monitorizează zona.

Podul Ambassador, blocat! Ce riscuri sunt

Pe de altă parte, blocarea, de luni, a podului Ambassador de la granița cu SUA îngrijorează autoritățile și cercurile economice. Acest pod suspendat, care leagă Ontario de Detroit, este crucial pentru industria auto, dar și pentru spitalele americane care angajează multe asistente canadiene.

„Blocajul pune în pericol lanțurile de aprovizionare, industria auto, deoarece acest pod este o rută-cheie”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Potrivit guvernului Canadei, aproape 5.000 de muncitori din Windsor, un oraș canadian amplasat lângă Detroit, au fost trimiși acasă din cauza „acțiunilor criminale” ale protestatarilor.

author avatar
Tudor Borcea