AcasăȘTIRI EXTERNE„Convoiul libertății”. Elon Musk îl compară pe Justin Trudeau cu Hitler. Miliardarul...

„Convoiul libertății”. Elon Musk îl compară pe Justin Trudeau cu Hitler. Miliardarul susține protestele anti-vaccin

Un obișnuit al mesajelor controversate, patronul Tesla, Elon Musk se află în centrul unor noi polemici după ce l-a comparat pe premierul Canadei, Justin Trudeau, cu Adolf Hitler. Musk și-a arătat susținerea față de „Convoiul libertății”, mișcare anti-vaccin care blochează capitala canadiană Ottawa.

Miliardarul Elon Musk a lansat, joi, o dublă salvă, acuzând o autoritate de reglementare americană că a încercat să-i reducă libertatea de exprimare și comparându-l pe Trudeau cu dictatorul Germaniei.

„Campanie de hărțuire” împotriva lui Musk

Un avocat al producătorului de mașini electrice Tesla a declarat joi într-o scrisoare către un judecător că un agent al Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (agenție independent a guvernului federal al SUA, cunoscută și ca SEC), duce o „campanie de hărțuire” lui Musk, în cadrului unui acord încheiat între cele două părți.

SEC impusese mai multe sancțiuni după un tweet în care antreprenorul a asigurat în 2018 că are finanțarea corespunzătoare pentru a retrage Tesla de pe bursă, fără a oferi dovezi.

După un nou tweet nefericit la începutul lui 2019, Elon Musk a fost de acord ca mesajele sale legate direct de activitatea Tesla să fie preaprobate de un avocat competent înainte de a fi postate pe rețelele de socializare.

Dar SEC nu și-a îndeplinit partea sa din acord, amânând plata către acționari a amenzilor de 40 de milioane de dolari impuse lui Elon Musk și Tesla, spune avocatul, scrie Journal de Montreal.

SEC folosește acest acord „pentru a încerca să-i hărțuiască pe domnul Musk și Tesla”, în special „pentru că domnul Musk critică în mod regulat intervenția autorităților publice”, spune avocatul în scrisoarea sa.

„Nu mă mai comparați cu Justin Trudeau”

Pe de altă parte, Musk și-a adus deja sprijinul pentru protestarii „Convoiului libertății”. Joi, el a răspuns la un articol în care se raporta că autoritățile canadiene au cerut instituțiilor financiare să nu faciliteze tranzacțiile cu criptomonede menite să sprijine protestatarii. Musk a postat un meme cu o fotografie a lui Adolf Hitler însoțită de textul „Nu mă mai comparați cu Justin Trudeau”.

Memorialul Auschwitz a reacționat: „Folosirea imaginii lui Adolf Hitler și, prin urmare, exploatarea tragediei tuturor oamenilor care au suferit, au fost umiliți, torturați și uciși de regimul totalitar german nazist pe care l-a creat este trist și tulburător”.

Comitetul Evreilor din America a reacționat pe rețeaua de socializare considerând că Musk a dat dovadă de „un discernământ extrem de slab în invocarea lui Hitler pentru a-și exprima punctul de vedere pe rețelele de socializare”.

Tweetul lui Elon Musk a fost ulterior șters, „eliminat de autor”, conform unui mesaj înscris în locul său.

author avatar
Tudor Borcea
727 afisari

2 COMENTARII

  1. Hai ca eu am un discernamant mai darz si sa refolosinm campurile din Polonia strategic facute de domnul Hitler, pt milioanele de refugiati din Rusia si Ucraina daca se ataca, campuri utilate cu dusuri si gaze pt despaduchiere, instalati sanitare dar si crematoriu pt mortii pandemici cat si cu campuri pt asi asigura traiul sau ii repezim in Palestina cu primul vapor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger