AcasăȘTIRI EXTERNE„Convoiul libertății”, demonizat la ordinul CIA

„Convoiul libertății”, demonizat la ordinul CIA

Începând cu 22 ianuarie, în ciuda faptului că nu au primit nicio acoperire media, zeci de mii de canadieni șoferi de camioane și susținătorii lor s-au angajat într-un protest fără precedent, adumat în numele libertății și al apărării drepturilor civile. Locul de întâlnire, Ottawa, capitala administrativă a țării.

O mișcare de răspuns a poporului împotriva Guvernului care a decis ca toți camionagii care revin în Canada din Statele Unite (cea mai mare frontieră terestră din lume, deci o componentă vitală a economiei canadiene) să fie vaccinați cu schema completă.

Pașapoartele Covid reprezintă pasul decisiv spre implementarea identității digitale despre care se vorbește la Forumul Economic de la Davos; a 4-a Revoluție industrială, conceptul lansat pe piață de Klaus Schwab. Coincidență sau nu, premierul Justin Trudeau este unul dintre tinerii politicieni lansați de „incubatorul” globalist de la Davos, o școală finanțată de George Soros, printre alții.

Mai întâi, tăcere, apoi, condamnare

De câteva zile, „Convoiul libertății” a mărșuluit spre Ottawa într-o liniște aproape suspectă, mass-media mainstream ignorând complet acest eveniment. Însă tăcerea presei aservite a dispărut brusc doar pentru a fi rapid înlocuită de o condamnare pe scară largă. Pentru cunoscători, serviciile de „intelligence” (CIA, mai cu seamă, notează site-urile independente) au folosit inclusiv agenți provocatori, care au condus protestul spre latura „fascistă”, de „extremă dreapta” (vezi imaginile filmate cu distrugerea magazinelor).

Cumva ironic este faptul că în Canada s-a pus în mișcare un mega-protest tocmai împotriva conceptului (pe undeva fascist) de fuziune între puterea statului și corporații, prin utilizarea vaccinării  obligatorii a populației. Iar mass-media mainstream nu face altceva decât să condamne revolta clasei muncitoare împotriva acelor funcționari publici care lucrează în numele intereselor corporatiste.

„Cândva”, să nu uităm că CIA folosea operațiuni de schimbare a regimurilor  neconforme cu democrația (interesele) SUA, mișcări de stradă deghizate în  proteste pentru apărarea drepturilor omului și care primeau eticheta de „Revoluții portocalii”.

Poliția, brațul opresiv

Slujitori fideli, dar nu ai poporului, ci ai intereselor elitei conducătoare, Poliția din Ottawa încearcă să împiedice sprijinul acordat camionagiilor din „Convoiul libertății” de către populația civilă. Cu alte cuvinte, se vrea înfometarea șoferilor care protestează, căci în hrană constă, în mare parte, ajutorul pe care canadienii de rând îl dau camionagiilor protestatari.

Dar, este mai mult de atât! Surse din Ottawa arată că Washingtonul a trimis în Canada agenți ai FBI și Departamentului de Securitate Internă. Aceste două agenții americane ar fi prezente în Ottawa pentru a face investigații sporite cu privire la identificarea fiecărui protestatar și a tuturor celor implicați în organizarea și susținerea „Convoiului libertății”; înregistrarea TIR-urilor, ID-ul fiecărui șofer și polița de asigurare, iată doar câteva dintre datele folosite pentru viitoare urmăriri penale declanșate împotriva celor care azi se revoltă.

Poliția din Ottawa a anunțat declanșarea unei noi operați, în colaborare cu agențiile federale americane de informații, care vizează persoanele participante în mod direct și indirect la sprijinirea convoiului „Truckers Freedom”.

Între timp, un sondaj de opinie arată că 54% dintre canadieni vor să se pună capăt tuturor restricțiilor Covid. „În ultimele două săptămâni, numărul canadienilor care spun că ar dori să se încheie restricțiile a crescut cu 15 puncte procentuale, ajungând până la o majoritate de 54%”, a anunțat luni Institutul Angus Reid.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor