AcasăȘTIRI EXTERNE„Convoiul libertății” a învins pașaportul Covid! Ce provincii din Canada renunță la...

„Convoiul libertății” a învins pașaportul Covid! Ce provincii din Canada renunță la certificatul verde

„Convoiul libertății” a învins pașaportul vaccinal! Revoluția începe în Canada

În timp ce centrul capitalei Canadei, Ottawa, este încă blocat de protestatari, mai multe provincii canadiene fac pasul înapoi în ce privesc restricțiile sanitare.

În fața hotărârii manifestanților care blochează centrul capitalei Ottawa de mai bine de zece zile, o mișcare părea că începe marți, 8 februarie în Canada, pentru relaxarea restricțiilor sanitare împotriva Covid-19, printre cele mai stricte din lume.

„Avantajele nu mai depășesc costurile”

Unele provincii au anunțat astfel noi relaxări: Saskatchewan și Alberta (centru), vor renunța complet la pașaportul vaccinal, considerând că „avantajele nu mai depășesc costurile”.

Și pentru prima dată de la implementarea noilor restricții legate de valul Omicron, Quebec a anunțat un calendar detaliat pentru relaxările care urmează să vină.

Deși epicentrul este la Ottawa, întreaga țară este zguduită de „Convoiul libertății”, inițial mișcare de protest împotriva deciziei de a solicita șoferilor de camion să fie vaccinați pentru a trece granița în Statele Unite.

Dar s-a transformat rapid într-o mișcare împotriva măsurilor sanitare în ansamblu și împotriva guvernului.

În Canada, unde măsurile de sănătate sunt în majoritatea provinciilor mai restrictive decât în ​​alte părți ale lumii, mișcarea a primit un sprijin popular mai larg decât anticipau autoritățile, scrie AFP.

Potrivit unui ultimul sondaj, o treime dintre canadieni susțin mișcarea și 44% dintre cei vaccinați înțeleg „cauza și frustrările transmise de protestatari”.

author avatar
Tudor Borcea
602 afisari

2 COMENTARII

  1. „”Quebec a anunțat un calendar detaliat pentru relaxările care urmează să vină.””
    Nu mah! Anulati toate restrictiile, scoateti certificatul in afara legii, dati-va demisiile (sa nu fiti arestati direct de pe functii) si puneti-va la dispozitia organelor de cercetare penala.
    Nu-i lasati sa scape. Asa ceva nu trebuie sa se repete. Nici macar sa nu le mai treaca prin cap.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger