AcasăȘTIRI EXTERNEConvoaiele libertății se reiau pe două roți. Capitala Canadei va fi invadată

Convoaiele libertății se reiau pe două roți. Capitala Canadei va fi invadată

Convoaiele libertății se reiau pe două roți. Capitala Canadei va fi invadată

La câteva luni după Convoaiele libertății organizate de camionagii din Ottawa, Canada, motocicliștii intenționează să le urmeze exemplul în zilele următoare.

Sute de motocicliști canadieni plănuiesc să manifesteze la Ottawa în acest weekend în numele „libertății”, așa cum au făcut, în februarie, camionagiii care se opun restricțiilor sanitare, dar poliția a avertizat că le va fi interzis accesul în centrul capitalei.

„1.000 de motociclete vor veni în weekend”

Primii motocicliști sunt așteptați să sosească vineri în Ottawa, iar pentru sâmbătă este planificată o demonstrație de amploare, potrivit informațiilor postate pe site-ul mișcării, informează BFM TV.

Acțiunea planificată a îngrijorat autoritățile, la doar două luni de la încheierea protestelor șoferilor de ccamioane, care au paralizat centrul orașului Ottawa timp de trei săptămâni și au forțat guvernul lui Justin Trudeau să folosească prerogative extraordinare pentru a le îndepărta.

Vehiculele cu motor au fost interzise în mai multe zone din oraș. Luni, poliția din Ottawa a declarat că a pus în aplicare o „capacitate operațională sporită” pentru a face față protestului și a precizat că centrul capitalei este acum interzis demonstrațiilor.

„Nu vom permite crearea unor condiții periculoase sau ilegale care ar putea duce la o altă demonstrație ilegală precum cea din februarie”, a declarat poliția. Autoritățile vor interzice accesul autovehiculelor în mai multe zone din capitală, inclusiv în zona din jurul Parlamentului, care fusese ocupată de camionagii.

Organizatorii protestelor, care se declară „frustrați” ca și „restul Canadei”, au avertizat autoritățile că peste o mie de motociclete ar putea veni în Ottawa

În februarie, sute de camionagii au ocupat inima capitalei pentru a protesta împotriva obligativității de a fi vaccinați pentru a trece frontiera dintre Canada și SUA. Protestul, numit „Convoiul libertății”, s-a extins ulterior și în alte țări și a avut ca scop protestul împotriva măsurilor de sănătate în ansamblu.

author avatar
Tudor Borcea