AcasăȘTIRI EXTERNEControlul frontierelor: UE va adopta “modelul Greciei”?

Controlul frontierelor: UE va adopta “modelul Greciei”?

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a susținut „modelul grecesc” al controlului frontierelor și  speră că și alte țări din Europa pot înființa tabere de înregistrare sigure pentru migranți, precum cea inaugurată recent pe insula Samos.

„Vrem ca modelul grecesc să fie aplicat și în alte țări mediteraneene, precum Italia, Spania, Malta și Franța”, porți de acces pentru migranți și refugiați în Europa, a spus Darmanin în timpul unui interviu acordat AFP.

Ministrul a vizitat insula greacă Samos din Marea Egee, vizavi de Turcia, unde autoritățile elene inauguraseră la sfârșitul lunii septembrie o tabără de „acces închis și controlat” înconjurată de sârmă ghimpată și turnuri de veghe.

Această tabără a înlocuit vechea tabără supraaglomerată și sordidă, situată lângă portul Vathy. Grecia s-a angajat să construiască alte tabere „închise” precum cea din Samos, cu fonduri europene, pe alte patru insule din Marea Egee.

Comparativ cu 2015, când unii jihadiști s-au infiltrat în fluxul de refugiați care au ajuns în Grecia și au putut participa la atacurile din 13 noiembrie la Paris, securitatea a fost consolidată pe insulele grecești.

Franța, care va deține președinția semestrială a Uniunii Europene din ianuarie, intenționează să facă din consolidarea frontierelor externe ale Europei o prioritate.

„Mulți străini intră în Europa fără să fie înregistrați și nu știm când ajung în Germania sau în Franța, câți ani au, ce naționalitate au și de unde au plecat”, a precizat Gerald Darmanin.(

author avatar
Radu Jacotă Redactor
439 afisari

2 COMENTARII

  1. Pana se vor „scarpina la ceafa”, responsabilii UE, munca la lagarele de taberele „model grecesc” se va efectua intre doua rugaciuni la moscheie. Alta ar fi situatia daca de problema s-ar ocupa reprezentanti au guv. maghiar . Consider ca de la inceput Ungaria a stiut ce vrea in problema imigratiei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger