AcasăȘTIRI EXTERNEControale stricte pentru turiștii care merg în Grecia. Mii de oameni n-au...

Controale stricte pentru turiștii care merg în Grecia. Mii de oameni n-au avut voie la bordul feriboturilor

greciaControale stricte pentru turiștii care merg în Grecia. Mii de oameni n-au avut voie la bordul feriboturilor

Condițiile de călătorie se înăspresc în Grecia pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de Covid-19. Autoritățile elene actualizează de la zi la zi măsurile, fapt ce îi nemulțumește pe turiștii aflați deja în Grecia.

Călătorii nevaccinaţi care se întorc în Grecia continentală trebuie să prezinte începând cu 16 iulie un autotest negativ sau un test rapid pentru a se urca la bordul unui feribot.

De asemenea, călătorii către insule trebuie să prezinte fie un certificat de vaccinare COVID-19, o dovadă că s-au vindecat recent de boală, un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei sau un test rapid negativ efectuat cu 42 de ore înainte de călătorie.

Interzis pe feriboturi

Peste 2.500 de persoane au primit interdicţia de a se urca la bordul feriboturilor către insulele greceşti doar în ultimele trei zile din cauza lipsei documentaţiei necesare. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor maritime Giannis Plakiotakis.

Garda de Coastă elenă a fost însărcinată să verifice dacă măsurile de siguranţă privind sănătatea publică sunt respectate în porturi începând cu 13 iulie, pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că turişti greci şi străini care călătoresc către şi dinspre insule sunt cei care răspândesc infecţiile cu coronavirus, potrivit Agerpres.

Plakiotakis a recunoscut că înainte ca Garda de Coastă să preia verificările de la autorităţile portuare, controalele erau „inadecvate”, notează presa elenă. „Acesta este motivul pentru care Garda de Coastă a preluat verificările înainte de îmbarcare”, a declarat el luni pentru Open TV.

 

author avatar
Andreea Vlad