AcasăȘTIRI EXTERNEConsumul de carne de câine ar putea fi interzis în Coreea de...

Consumul de carne de câine ar putea fi interzis în Coreea de Sud. Președintele, un iubitor de patrupede

Consumul de carne de câine ar putea fi interzis în Coreea de Sud. Președintele, un iubitor de patrupede

Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, i-ar fi indicat premierului său dorința de a interzice consumul de carne de câine în viitorul apropiat. Foarte populară în trecut, această practică este acum tabu în țară.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a deschis calea, luni, 27 septembrie, interzicerii consumului de carne de câine, a dezvăluit cabinetul său, un obicei care a devenit o sursă de puternice critici pe scena internațională.

Sub presiunea tinerilor și activiștilor

Carnea de câine a fost mult timp prizată în bucătăria sud-coreeană, cu estimări de până la un milion de animale consumate în fiecare an.

Consumul său a scăzut, totuși, întrucât sud-coreenii consideră din ce în ce mai mult câinii drept animale de companie decât alimente. Consumul cărnii de câine a devenit tabu în rândul generațiilor mai tinere și presiunea activiștilor animalelor a crescut.

„Nu a venit timpul să luăm în calcul, cu prudență, interzicerea consumului de carne de câine?”, l-a întrebat, luni, președintele Moon Jae-in pe premierul Kim Boo-kyum, a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției sud-coreene.

Câinii de la Casa Albastră

Industria animalelor de companie crește în Coreea de Sud, din ce în ce mai multe gospodării incluzând un câine, începând cu șeful statului.

Moon Jae-in nu și-a ascuns niciodată dragostea de câini și are mai mulți, inclusiv unul pe care l-a adoptat, ​​după preluarea mandatului. Adoptarea lui Tory a fost una dintre promisiunile sale de campanie și cățelul a devenit primul patruped salvat de consum care a intrat în Casa Albastră, în palatul prezidențial, scrie Ouest-France.

Legea bunăstării animalelor din Coreea de Sud vizează în primul rând interzicerea sacrificării crude a câinilor și pisicilor, dar nu interzice consumul acestora.

Cu toate acestea, autoritățile au invocat acest text și alte reglementări de igienă pentru a reprima fermele de câini și restaurantele  înaintea unor evenimente internaționale, cum ar fi Jocurile Olimpice de la Pyeongchang din 2018.

author avatar
Tudor Borcea
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger