AcasăȘTIRI EXTERNEConsulatul SUA a fost lovit cu drone explozive! S-a dat alarma la...

Consulatul SUA a fost lovit cu drone explozive! S-a dat alarma la Casa Albă – VIDEO

Consulatul SUA a fost lovit cu drone explozive! S-a dat alarma la Casa Albă - VIDEO

O dronă a explodat, miercuri, în orașul Erbil din nordul Irakului, rănind trei persoane și avariind mai multe mașini, potrivit unui comunicat al serviciului antiterorism din Kurdistan.

Drona explozivă a detonat pe șoseaua Pirmam, la periferia Erbilului, la ora 21:35, ora Irakului, se arată în comunicat.

„Irakul nu are nevoie de arbitri înarmați autoproclamați”

Două surse de securitate, care au vorbit sub protecția anonimatului, au declarat că drona a fost doborâtă. Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității.

O sursă de securitate a declarat anterior că un atac cu dronă a vizat consulatul SUA, dar nu a oferit mai multe detalii, scrie Reuters. Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi i-a transmis premierului kurd Masoud Barzani, în cadrul unei convorbiri telefonice, că Bagdadul va coopera cu Erbil pentru a-i trage la răspundere pe făptași, potrivit unui comunicat.

„O dronă încărcată cu bombe a lovit drumul Erbil-Pirmam, provocând răniri și pagube civile”, a declarat pe Twitter Misiunea de asistență a ONU pentru Irak.

„Irakul nu are nevoie de arbitri înarmați autoproclamați. Afirmarea autorității statului este esențială. Dacă autorii sunt cunoscuți, chemați-i și trageți-i la răspundere”.

Luna trecută, tiruri de artilerie ale Gardienilor Revoluției din Iran au lovit o zonă la nord de Erbil, vizând ceea ce televiziunea de stat iraniană a descris drept baze teroriste.

De asemenea, în martie, Gardienii Revoluției au atacat capitala regiunii kurde cu o duzină de rachete balistice, într-un atac fără precedent asupra capitalei regiunii autonome kurde irakiene, care părea să vizeze Statele Unite și aliații acestora. De la atacul din martie, cel puțin alte trei atacuri au vizat rafinării de petrol din Erbil, dar niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru acestea.

author avatar
Tudor Borcea
20.378 afisari

3 COMENTARII

  1. Irakienii iubesc mult americanii ca i-au eliberat si au gasit arme chimice si de distrugere in masa , doua tankuri si trei grenazi si Saddam ascuns intr-un canal vroia sa declanseze nucleara

  2. TOT ORIENTUL MIJLOCIU II IUBESTE PE AMERICANI, NORDUL AFRICII LA FEL, URMEAZA CU PASI REPEZI SI ESTUL EUROPEI, ETC…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger