AcasăȘTIRI EXTERNE„Construim o Arcă a lui Noe”. Anunțul făcut de mâna dreaptă a...

„Construim o Arcă a lui Noe”. Anunțul făcut de mâna dreaptă a lui Putin. Salvare pentru cei puțini aleși

„Construim o Arcă a lui Noe”. Anunțul făcut de mâna dreaptă a lui Putin. Salvare pentru cei puțini aleși / Foto: printscreen

Un mare Potop se pregătește dinspre Occident, avertizează Igor Sechin, șeful gigantului petrolier rus Rosneft. El găsește salvarea în proiectul Vostok Oil din Arctica.

Igor Sechin a fost un aliat apropiat al lui Putin încă de la începutul anilor ’90, fiind considerat adjunctul de facto al liderului de la Kremlin. Dar poziția lui Sechin și a companiei sale petroliere Rosneft se află acum sub o presiune tot mai mare. Războiul împotriva Ucrainei a făcut din Rusia un paria în afacerile internaționale, iar sancțiunile occidentale amenință din ce în ce mai mult economia țării.

„Cruciada împotriva petrolului rusesc”

O atmosferă de tensiune crescândă a putut fi simțită pe holurile Forumului Economic de la Sankt Petersburg. Acest sentiment a fost întruchipat de Vladimir Putin, care vineri a vorbit cu ardoare despre „schimbările tectonice” din ordinea mondială și despre „rusofobia” Occidentului. Igor Sechin i-a urmat exemplul.

În discursul său lung rostit în cadrul Forumului, el a schițat, cu referințe biblice, un cataclism care se apropie. Toate relele sunt declanșate de SUA și UE, a susținut Sechin, și a subliniat cum sancțiunile occidentale sunt „ilegale”.

Sechin părea stânjenit și incomodat în timp ce citea din manuscrisul pe care îl avea în față. O prezentare interactivă afișată pe ecrane includea mai multe ilustrații anti-occidentale, printre care un vultur american cu aripi pleoștite, cu un aspect deprimat.

Prima pagină a prezentării arăta o ambarcațiune care plutea în derivă în ape furtunoase, sub titlul „Noua piață globală a energiei. Cruciada împotriva petrolului rusesc. Și unde este Arca lui Noe?”. Discursul a fost transmis în streaming și rămâne disponibil pe site-ul tek-all.ru.

Sechin ar fi putut adăuga cum țările occidentale confiscă acum proprietățile aparținând oligarhilor ruși sancționați. De exemplu, el ar fi putut menționa cum autoritățile spaniole au reținut în martie propriul său iaht, Cresent, lung de 135 de metri, despre care se crede că are o valoare de peste 600 de milioane de dolari. Dar nu a făcut acest lucru.

„Sinuciderea economică” a Occidentului

În schimb, puternicul lider al companiei petroliere și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care sancțiunile au acum efecte devastatoare asupra economiei mondiale și, în primul rând, asupra economiilor SUA și UE. Prețurile mai mari la energie vor însemna o „sinucidere economică” pentru UE, a susținut el, adăugând că „vor duce la sărăcie în Germania”.

Sechin nu a spus niciun cuvânt despre modul în care sectorul energetic rusesc se confruntă acum cu o criză gravă din cauza lipsei de tehnologie occidentală, a lanțurilor logistice rupte și a piețelor închise, scrie The Barents Observer.

Salvare pentru cei puțini aleși

Sechin compară criza cu marele Potop descris în Cartea Genezei. Și, ca în Biblie, există salvare pentru cei puțini aleși. Potrivit puternicului șef al sectorului energetic, Arca lui Noe de astăzi se află în Arctica rusă și se numește Vostok Oil.

Acest proiect petrolier gigantic în curs de dezvoltare de-a lungul malurilor îndepărtate ale marelui râu Eenisei este „singurul proiect din lume care poate aduce un efect stabilizator pe piața petrolului”, a spus el. El a adăugat că proiectul include exporturi prin intermediul rutei maritime nordice și că, în consecință, „nu va exista nicio dependență a companiilor străine și a lanțurilor logistice”.

În plus, a susținut Sechin, proiectul nu este dificil de dezvoltat din punct de vedere tehnologic pentru Rosneft. „Avem toate competențele, cunoștințele și experiența necesare, iar în acest tip de proiecte 98% din tehnologie este produsă în Rusia”, a subliniat el.

115 milioane de tone de petrol pe an, până în  2033

Pentru a sublinia importanța proiectului, el a adus cu el o sticlă de petrol din nordul îndepărtat al proiectului. Sticla avea forma unei platforme de foraj. Este posibil să fi fost aceeași sticlă pe care a pus-o pe masă în timpul unei întâlniri cu Vladimir Putin în 2020.

Se pare că Vostok Oil va produce până la 115 milioane de tone de petrol pe an până în anul 2033. În prezentarea sa, Sechin a explicat că firmele contractante rusești lucrează în prezent non-stop la acest proiect și că peste 4000 de persoane și 2000 de echipamente se află pe șantier.

Printre obiectele aflate în construcție se numără o conductă către terminalul proiectat din Golful Sever, linii electrice, sate pentru muncitori și puncte de acostare pe coasta Golfului Enisei. „Proiectul este viu și se dezvoltă în conformitate cu planurile și avem încredere deplină că va fi finalizat”, a explicat Sechin.

„Dar trebuie să o facem înainte de Potop”, a subliniat el, adăugând că „va fi fericit să îi vadă pe toți prietenii care ni se alătură în construirea acestei noi arce a economiei mondiale”.

author avatar
Tudor Borcea
909 afisari

7 COMENTARII

  1. Cei mai buni constructori sunt oligarhii rusi….construiesc munti de sticle goale de vodka si au herghelii de curve.Cu siguranta Dumnezeu va salva cei mai pretiosi oameni….betivanii criminalii curvele escrocii mafiotii.Abramowich-Ciordescowich si Ciociolina vor fi pilotul si stewardesa.In arca vor trebui incarcate ultimele modele de posete Vuitton pantofi de crocodil,blanuri diverse si in general toate tipurile de vibratoare si jucarii sexuale.Arca se va numi KraKraKra si va fi de culoare neagra cu pene tarcate si cioc.Cand zboara face fal-fal si cand cade in apa face pleoshk-fleoshk.Davai Ceas Davai Vodka Tavarisci

    • Linge la fund pe bideu si pe m….UE codruta. Nu esti departe de lenuta, aia care se plimba cu barcuta. Va omoara oftica fata de Rusia. O doare undeva de voi. Nu uita ca a rupt gatul la multe imperii. Ucraina sa dea furaciunile de teritorii la tarile de origine. Cu Rusia se fac afaceri oneste.ameriolacii si UE te exfoliaza, te lasa in fundul gol.Banii cu care se lauda aceste lichele se intorc tot la ei. Ne” iubeste” americanii cu vize, fiare vechi si gorile care omoara si fug.

  2. Construiți pe poola mea. Și ce veți moșteni? Un pământ radioactiv timp de sute de ani? Eu unul m-am cam săturat de voi limbricilor. Lansați toți focoasele nucleare și gata. Atât căcat mâncați, de îmi vine să vomit. Dacă se supără Putin f..e focosul, dacă se supără Biden f..e focosul. Ce mai așteptați poolilor? Să vă f..t în gură de sclavi ordinari.

  3. Miliardele le-au luat și mințile. Cretinisme însăilate mai idiot n-am văzut! Probabil era în faza certărață a mahmurelii după o beție cu vodcă!

  4. O arca economica pt Rusia? Da poate pentru oligarhul de tip lipitoare. Nu si pentrul rusul de rand care e obidit.
    Saracia nu e apanajul germanului. Da pot fi oțelarii inchise, turnatorii, centrale termice, dar o Germanie saraca… imposibil.

  5. Lipitoarea e asa ca o râmă si suge suge suge suge sange pana se face cat un bidon de cola si dilia mai ia o gura nesatula si toma ca plesnește.
    Da macar moare in extaz.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger