AcasăȘTIRI EXTERNECongresul SUA cere anchetarea unui fabricant de puști pentru copii - VIDEO

Congresul SUA cere anchetarea unui fabricant de puști pentru copii – VIDEO

Congresul SUA cere anchetarea unui fabricant de arme de foc pentru copii / Foto: Facebook

Compania care vinde arma o descrie ca fiind „o bucată de libertate americană” pentru „amatorii de talie mică”. Săptămâna aceasta, președintele Joe Biden a îndemnat din nou legiuitorii să interzică de urgență puștile de asalt.

O pușcă semiautomată concepută special pentru copii: senatorii democrați au denunțat practicile comerciale ale unui producător american de arme mici, ușoare și letale, în timp ce președintele american Joe Biden a cerut din nou Congresului să acționeze „rapid” pentru a restricționa accesul la puștile de asalt.

O fetiță care uită prin cătare

Comercializată de către firma WEE1 Tactical, arma în cauză, JR-15, este bazată pe un model de pușcă de asalt folosit în mai multe atacuri mortale.

Este „absolut dezgustător”, a condamnat liderul democraților din Senat, Chuck Schumer. „Ultimul lucru pe care ar trebui să îl facem este să micșorăm aceste arme de război și să le comercializăm copiilor”, a spus el, îndemnând Agenția pentru Protecția Consumatorilor din SUA (FTC) să deschidă o anchetă asupra producătorului său.

Pușca, care cântărește abia un kilogram, trage cu muniție reală. Furnizată cu încărcătoare de unul, cinci sau zece cartușe cu muniție de pușcă de calibrul 22, a fost comercializată pentru prima dată în ianuarie 2022 la un preț de 389 de dolari.

Compania WEE1 Tactical, care vinde arma, o descrie ca fiind „o bucată de libertate americană” destinată „amatorilor de talie mică”.

Pe site-ul său de internet, compania prezintă o fetiță blondă care se uită prin cătarea unei astfel de arme. Compania a asigurat că JR-15 are un „mecanism de siguranță” care nu se găsește la nici o altă armă, informează Ouest-France.

Un flagel pe teritoriul american

„În fața epidemiei de violență armată și de împușcături în rândul tinerilor, o astfel de armă pur și simplu nu ar trebui să existe”, a spus Schumer. El a citat cazul unui copil de șase ani care și-a împușcat și ucis profesorul la începutul acestei luni într-o școală din Virginia.

Împușcăturile, în special în școli, sunt un flagel în Statele Unite, unde dreptul de a deține arme de foc este garantat de Constituție. Peste 44.000 de decese cauzate de arme de foc au fost înregistrate anul trecut în Statele Unite, dintre care jumătate au fost sinucideri, iar cealaltă jumătate au fost crime, accidente sau cazuri de autoapărare, potrivit Gun Violence Archive.

În prezent, încercările de a reglementa vânzarea de arme de foc sunt adesea blocate în Congresul SUA, unde grupurile de interese din domeniul armelor de foc au o influență puternică.

author avatar
Tudor Borcea
354 afisari

8 COMENTARII

  1. Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
    Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

    Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

    Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati.

    • mă, tu ori ești un bot infect ori ai sindrom Tourette. pentru asta exista tratament într-un anume loc unde ți se baga mâncarea pe sub ușă

      • AVETI AICI O MOSTRA A UNUI EXCREMENT IMPUTIT CE INJURA CA ACESTA DE AICI , SI PE ZIARE.COM FACE LA FEL

        PROBABIL O PLANGERE LA POLITIE SI O SESIZARE A ORGANELOR LEGII CARE AU DREPTUL SA CEARA I.P-ul ADRESA EXCREMENTULUI DE LA ORICARE ISP (internet service provider) INDIFERENT DE VPN-ul FOLOSIT

        RUGAM REDACTIA SITE-ULUI SA DEPUNA O PLANGERE LA POLITIE PENTRU DRPISTAREA ACESTUI NEMERNIC

        CATIVA DINTRE CITITORI VOR PRELUA INITIATIVA

        CU RESPECT , UN CITITOR AL ACESTUI SITE

  2. Corect, daca esti tampit măcar sa fii tampit destul in cazul in care nu ai 21 de ani si nu ai voie in magazin de arme, de ce sa nu mori la 4 ani cu AR ul pe pept ?

  3. Ai libertatea sa te aperi doar de esti pregătit pt asta. Din cauza asta ai dreptul doar la anumite pistoale usoare. Fara minim 2 ani stagiu militar sau instructie de minim 1an nu ai voie la arme militare. Atunci nu sa mai fie crime pt ca militarul e responsabil chiar si in civilie pe arma, iar restul pistoalelor la care ai acces nu limiteaza vieti chiar din prima. E atat de simplu mura in gura.

    • Ce inseamna arma militara? O arma este un instrument de ucis, nu o poti cataloga militara sau civila. O poti cataloga letala sau neletala.

      • ba da o poti. de ex armele cu posibilitate de foc automat sunt militare , alea semi sunt de agrement. in sua poti sa detii legal tunuri cu conditia sa foloseasca doar pulbere neagra.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger