AcasăȘTIRI EXTERNEConfruntat cu răspândirea variantei Delta, Israelul înăsprește restricțiile

Confruntat cu răspândirea variantei Delta, Israelul înăsprește restricțiile

Confruntat cu răspândirea variantei Delta, Israelul înăsprește restricțiile

Începând cu 8 august, permisul sanitar va fi prelungit, iar purtarea unei măști va fi obligatorie în locurile în aer liber cu peste 100 de persoane.

În ciuda vaccinării intensive, Israel se confruntă cu o reapariție a cazurilor Covid-19. Și, ca în multe țări, creșterea contaminării din ultimele săptămâni este legată de răspândirea variantei Delta.

Prin urmare, autoritățile țării au anunțat marți seară restabilirea restricțiilor de sănătate. Acestea vor intra în vigoare la 8 august, conform declarației oficiale, în urma reuniunii cabinetului ministerial privind gestionarea crizelor.

Carantină obligatorie la intrarea în țară

Statul evreu a decis astfel să extindă obligația permisului sanitar în locurile publice care adună mai puțin de 100 de persoane într-un loc închis, precum și purtarea obligatorie a măștii în locurile exterioare care adună mai mult de 100 de persoane.

În plus, carantina va fi obligatorie pentru persoanele care se întorc din majoritatea țărilor lumii, vaccinate sau nu. Această perioadă de carantină a fost redusă la jumătatea lunii iulie la șapte zile în loc de zece anterior, sub condiția unui test negativ.

Aproape 85% din adulți sunt vaccinați

Israelul a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie masivă de vaccinare la jumătatea lunii decembrie, în cadrul unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze către țară în schimbul datelor cu privire la efectul vaccinului său, dezvoltat cu compania BioNTech.

Această campanie a permis administrarea a două doze de vaccin la mai mult de 55% din populația țării și la aproximativ 85% dintre adulți, rezultând redeschiderea cafenelelor, barurilor și magazinelor și o reducere a numărului de cazuri la mai puțin de 100 pe zi, față de 10.000 la apogeul epidemiei.

A treia doză

De asemenea, Israel a lansat vinerea trecută o campanie pentru a treia doză de vaccin pentru cei peste 60 de ani. Peste 110.000 de persoane în vârstă au primit a treia doză, potrivit datelor Ministerului israelian al Sănătății, scrie 20 Minutes.

În ultimele 24 de ore, Israelul a înregistrat 3.818 cazuri de Covid-19, un record din luna martie, iar țara are 422 de persoane spitalizate, dintre care 221 sunt în stare gravă.

author avatar
Tudor Borcea
291 afisari

2 COMENTARII

  1. Bre felcerită pe post de ministru al sănătății, pune dracu mâna si citeste ce se intampla in Israel, in UK si compară cu ce se întâmplă in Bulgaria si chiar in Romania.
    Citeste si rumega. S-ar putea sa-ti joci capul.

  2. Bre felcerito pe post de ministru al sanatatii, stiu ca infectioasele sunt departe de capacitățile tale profesionale. Fă insa un efort si poate intelegi ceea ce au inteles pana si ziariștii de la NY times.
    „Varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela și poate fi răspândită de către persoanele vaccinate la fel de ușor ca și cei nevaccinați . ”
    Poti sa ne explici de ce ne vaccinam?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger