AcasăȘTIRI EXTERNEConfruntările violente dintre poliţia israeliană şi palestinieni s-au lăsat cu sute de...

Confruntările violente dintre poliţia israeliană şi palestinieni s-au lăsat cu sute de răniţi! Joe Biden a intervenit şi el (VIDEO)

lupte in israelConfruntările violente dintre poliţia israeliană şi palestinieni s-au lăsat cu sute de răniţi! Joe Biden a intervenit şi el

Au fost confruntări violente, vineri seară, la Ierusalim, între poliţia israeliană şi palestinieni. Peste 160 de oameni au fost răniți, cei mai mulți la moscheea Al-Aqsa.

Ciocnirile au venit pe fondul tensiunilor accentuate în sectorul de est al Ierusalimului şi în Cisiordania, două teritorii palestiniene ocupate din 1967 de Israel.

Poliţia a tras cu gloanţe de cauciuc

Tensiunile au crescut din cauza potențialei evacuări a palestinienilor de pe terenurile revendicate de coloniștii evrei. Cei mai mulți răniți au fost la moscheea Al-Aqsa, unde poliția israeliană a tras gloanțe de cauciuc și a folosit grenade lacrimogene, în timp ce palestinienii aruncau cu pietre și sticle.

Forţele de ordine au intervenit pentru restabilirea ordinii, utilizând mijloace pentru dispersare”, a transmis Poliţia israeliană. Organizaţiile islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au ameninţat Israelul cu atacuri, din cauza violenţelor produse în Ierusalim.

Administraţia Biden a intervenit

Administraţia de la Casa Albă a intervenit, transmiţând un apel la calm adresat ambelor părţi.

În contextul în care ne îndreptăm spre o perioadă sensibilă în zilele următoare, va fi esenţial ca toate părţile să asigure calmul şi să acţioneze responsabil pentru reducerea tensiunilor şi evitarea confruntărilor”, a declarat Jalina Porter, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

Tensiunile au atins cote înalte la Ierusalim, în Cisiordania şi Fâşia Gaza. De exemplu, vineri dimineaţă, doi militanţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal după ce au deschis focul asupra unui sediu al Poliţiei de frontieră israeliene.

Tot vineri, într-un alt incident, un palestinian în vârstă de 27 de ani din Hebron a fost arestat după ce a încercat să atace mai multe persoane cu un cuţit, la Peştera Patriarhilor.

author avatar
Andrei Ștefan
180 afisari

1 COMENTARIU

  1. E vina englezilor ca i-a dus in teritorii si nu a delimitat cele 2 state in 1948.Acum dupa 70 de ani se intampla la fel. E ca si cum intr-o dimineata te suna politia si iti baga in casa 4barbati 4 femei si 4 copii si iti zice ca de azi e casa lor. Macar maresalul a spus-Veti merge in Palestina, dar sa va intelegeti cu lumea de acolo.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger