AcasăȘTIRI EXTERNEConflictul israelo-palestinian face victime și în Cisiordania. Zece morți în confruntări (VIDEO)

Conflictul israelo-palestinian face victime și în Cisiordania. Zece morți în confruntări (VIDEO)

cisiordaniaConflictul israelo-palestinian face victime și în Cisiordania. Zece morți în confruntări (VIDEO)

Revolte sângeroase în Cisiordania. Zece palestinieni au fost ucişi, iar alți 150 au fost răniți, vineri, în timpul mai multor confruntări cu armata israeliană.

Mare parte dintre palestinieni au fost ucişi de gloanţe de armata israeliană în timpul manifestaţiilor care au degenerat în confruntări în mai multe localităţi din Cisiordania, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Confruntările violente dintre trupele israeliene și palestinieni s-au răspândit și în Cisiordania, după mai multe zile de ostilități în Fâșia Gaza. Revoltele din Cisiordania marchează o extindere a uneia dintre cele mai grave violențe din regiune din ultimii ani.

Trupele israeliene au folosit gaz lacrimogen, gloanțe de cauciuc dar și muniție de război, în timp ce palestinienii au aruncat cu bombe incendiare, potrivit BBC. Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat în 1967 de către Israel, este despărţită de encalava palestiniană Fâşia Gaza de teritoriul israelian.

Peste 130 de morți în conflictul militar dintre Israel și Fâșia Gaza

Cel puțin 132 de oameni, inclusiv 31 de minori, au fost uciși în Fâșia Gaza și opt în Israel, de la începutul ostilităților. Numărul palestinienilor răniţi a crescut la 830, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din enclavă, Ashraf Al-Qedra.

Până în prezent, miliţiile grupurilor islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat peste 1.800 de rachete spre teritoriul israelian şi cel puţin 430 dintre acestea au căzut în enclavă.

Armata Israeliană a anunțat că a efectuat o operațiune pe timpul nopții pentru distrugerea unei rețele de tuneluri ale Hamas în Gaza, însă că trupele sale nu au pătruns în Gaza. De asemenea, a adăugat că de joi seară și până vineri dimineață, 220 de proiectile au fost lansate din Fâșia Gaza.

author avatar
Andreea Vlad
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger