AcasăȘTIRI EXTERNEConflictul Israel - Palestina. Televiziunea Al Jazeera şi Associated Press, BOMBARDATE! Cădirea...

Conflictul Israel – Palestina. Televiziunea Al Jazeera şi Associated Press, BOMBARDATE! Cădirea redacţiilor, prăbuşită! (VIDEO)

Al Jazeera şi Associated PressConflictul Israel - Palestina. Televiziunea Al Jazeera şi Associated Press, BOMBARDATE! Cădirea redacţiilor, prăbuşită!

Conflictul Israel – Palestina tocmai a escaldat la un nivel şi mai periculos. A fost atacă şi presa. La propriu. Un bloc turn din Gaza unde se aflau sediile redacțiilor Associated Press și Al Jazeera s-a prăbușit ca urmare atacurilor aeriene lansate de armata israeliană.

Clădirea fusese evacuată înainte de lansarea atacului de sâmbătă, proprietarii fiind avertizați din timp.

Au ştiut de bombardament

În blocul turn care s-a prăbușit se mai aflau și alte birouri și apartamente. AP îl citează pe proprietarul clădirii Jawwad Mahdi spunând că i s-a transmis să se asigure că toată lumea este evacuată cu o oră înaintea bombardamentelor. Armata israeliană nu a comentat.

Lovitura a pus la pământ o clădire cu 12 etaje, care s-a prăbușit într-un nor imens de praf. „După bombardarea unui turn civil din Gaza, locuitorii din Tel Aviv şi din centrul Israelului trebuie să se pregătească„, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam.

Al-Jazeera, agenția de media fondată de guvernul Qatar, a transmis în direct atacul, precum și prăbușirea clădirii. ”Postul nostru nu va fi redus la tăcere”, a spus un prezentator, cu vocea încărcată de emoție: ”Asta vă putem garanta chiar acum„.

13 oameni au murit în Fâşia Gaza

13 oameni au murit în bombaradamentele din Fâșia Gaza, potrivit oficialilor palestinieni din domentiul sănătății, bilanțul total al victimelor ridicându-se astfel la 139.

Zece dintre victime, inclusiv opt copii, erau membri ai unei familii extinse a cărei casă a fost distrusă în bombardamente.

Un bărbat de 50 de ani a murit în urma unui atac cu rachetă într-o suburbie din Tel Aviv. Astfel, bilanțul total de partea israeliană ajunge la nouă morți.

author avatar
Andrei Ștefan