AcasăȘTIRI EXTERNEConflictul Israel - Palestina. Televiziunea Al Jazeera şi Associated Press, BOMBARDATE! Cădirea...

Conflictul Israel – Palestina. Televiziunea Al Jazeera şi Associated Press, BOMBARDATE! Cădirea redacţiilor, prăbuşită! (VIDEO)

Al Jazeera şi Associated PressConflictul Israel - Palestina. Televiziunea Al Jazeera şi Associated Press, BOMBARDATE! Cădirea redacţiilor, prăbuşită!

Conflictul Israel – Palestina tocmai a escaldat la un nivel şi mai periculos. A fost atacă şi presa. La propriu. Un bloc turn din Gaza unde se aflau sediile redacțiilor Associated Press și Al Jazeera s-a prăbușit ca urmare atacurilor aeriene lansate de armata israeliană.

Clădirea fusese evacuată înainte de lansarea atacului de sâmbătă, proprietarii fiind avertizați din timp.

Au ştiut de bombardament

În blocul turn care s-a prăbușit se mai aflau și alte birouri și apartamente. AP îl citează pe proprietarul clădirii Jawwad Mahdi spunând că i s-a transmis să se asigure că toată lumea este evacuată cu o oră înaintea bombardamentelor. Armata israeliană nu a comentat.

Lovitura a pus la pământ o clădire cu 12 etaje, care s-a prăbușit într-un nor imens de praf. „După bombardarea unui turn civil din Gaza, locuitorii din Tel Aviv şi din centrul Israelului trebuie să se pregătească„, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin Al-Qassam.

Al-Jazeera, agenția de media fondată de guvernul Qatar, a transmis în direct atacul, precum și prăbușirea clădirii. ”Postul nostru nu va fi redus la tăcere”, a spus un prezentator, cu vocea încărcată de emoție: ”Asta vă putem garanta chiar acum„.

13 oameni au murit în Fâşia Gaza

13 oameni au murit în bombaradamentele din Fâșia Gaza, potrivit oficialilor palestinieni din domentiul sănătății, bilanțul total al victimelor ridicându-se astfel la 139.

Zece dintre victime, inclusiv opt copii, erau membri ai unei familii extinse a cărei casă a fost distrusă în bombardamente.

Un bărbat de 50 de ani a murit în urma unui atac cu rachetă într-o suburbie din Tel Aviv. Astfel, bilanțul total de partea israeliană ajunge la nouă morți.

author avatar
Andrei Ștefan
574 afisari

5 COMENTARII

  1. 2 posturi respectabile cu jurnalisti adevarati. Vor spune si prostanii aia, ca au fost victime colaterale, asa cum au ucis si convoaie ale crucii roșii. Slugile prostanilor din suptmedia romana vor spune ca elita tarii sânte au facut o interventie chibzuita si chirurgicala.
    Chirurgicala a la Ciomu cand mor 30 de copii si bati arabi le spargi parbrizul cu pietre demolezi blocuri si posturi straine de stiri…

  2. Salvarea lui Netanyahu de puscarie cere aceste crime…hai ca reteta s-a aplicat si pe la noi..dar la scara mai mica…avion cazut la Balotesti, de exemplu…

    • In 95 trebuia sa ajunga in Sua si Belgia documente cu pe ce maini securiste a ajuns brava noastra Revolutie. Intrebarea era nu daca a fost Revolutie. Ci cine ne-a furat-o. Un pilot cu 15000 de ore de zbor nu e un tampit. La fel in avion se aflau doar 10 romani si 30 de belgieni alaturi de francezi si americani..

  3. Din nefericire sediile presei vandute din Romania nu se afla in Gaza.Astfel aviatia israeliana ne-ar fi facut o mare pomana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger