AcasăȘTIRI EXTERNEConflictul din Ucraina. Kievul acuză prorușii că folosesc arme interzise

Conflictul din Ucraina. Kievul acuză prorușii că folosesc arme interzise

Conflictul din Ucraina. Kievul acuză prorușii că folosesc arme interzise

Conflictul din Ucraina escaladează periculos, iar aproape zilnic apar informații despre conflicte armate întinse pe linia frontului. Luni un soldat ucrainean a fost ucis, iar doi au fost răniți. Satele în care au fost înregistrare lupte sunt: Pisky, Kamianka, Pivdenne, Shumy, Zaitseve, Novhorodske și Mayorsk. Au mai fost raportate lupte în Zolote, regiunea Luhansk

Comandamentul Forțelor Armate din Ucraina a raportat un soldat ucis și alți trei răniți în timpul a cinci încălcări ale acordului de încetare a focului de către grupurile armate controlate de Rusia în zona de război din Donbas.

„La 13 aprilie, cinci încălcări ale încetării focului de către formațiunile armate ale Federației Ruse au fost înregistrate în zona de operare a forțelor comune (JFO)”, a declarat centrul de presă al comandamentului ucrainean JFO.

„La 12 aprilie, în zona Operațiunii Forțelor Comune au fost înregistrate până la 17 încălcări ale încetării focului de către formațiunile armate ale Federației Ruse”, au declarat reprezentanții centrului de presă al comandamentului ucrainean, scrie agenția Unian.

Mortiere interzise

În special, spun oficialii din Ucraina, inamicul a tras cu mitraliere grele în apropierea satului Pisky, precum și cu puști automate în apropierea satului Kamianka.

„Un membru al forțelor comune a primit o plagă mortală în mijlocul focului deschis de formațiunile armate ale Federației Ruse pe pozițiile unităților noastre”, se arată în raport, scrie stiripesurse.ro.

De asemenea, trupele conduse de Rusia au folosit mortiere interzise de 120 mm, arme instalate pe vehicule de luptă a infanteriei, lansatoare de grenade antitanc și puști în apropierea satului Pivdenne, în timp ce au fost utilizate mortiere de 82 mm, lansatoare de grenade de diferite sisteme, mitraliere grele și puști lângă satele Shumy și Zaitseve.

Mine antipersonal

Mai mult, au tras cu arme instalate pe vehicule de luptă de infanterie și lansatoare de grenade antitanc în apropierea satului Novhorodske, precum și lansatoare de grenade și puști automate în apropierea satului Zolote-4.

Mai mult, inamicul a plantat de la distanță mine antipersonal POM-2, folosind de două ori lansatoare de grenade antitanc în apropierea satului Zaitseve.

De la ora 00:00 până la ora 07:00, ora Kievului, pe 13 aprilie, au fost înregistrate trei încălcări ale încetării focului în zona JFO. În special, inamicul a tras mortiere de 82 mm lângă Pivdenne.

„În apropierea satului Mayorsk, un UAV inamic, în timp ce traversa linia de contact, a aruncat grenade pe pozițiile unităților noastre, în urma cărora un soldat a primit o rană fatală”, se spune în raport.

Alți doi membri ai forțelor comune au fost răniți. Au fost duși de urgentă la spital unde au primit asistență medicală.

Reprezentanții OSCE, informați de sarabanda violențelor

Încălcările au fost raportate reprezentanților OSCE prin intermediul Centrului Comun pentru Control și Coordonare (JCCC) a încetării focului din Donbas.

„În așteptarea unei noi întâlniri a Grupului de contact trilateral, forțele de ocupație au crescut numărul de atacuri de-a lungul întregii linii de contact, folosind arme interzise de acordurile de la Minsk. În același timp, intensitatea războiului informațional și rapoartele false din informații spațiul în teritoriile ocupate temporar și în Federația Rusă a crescut semnificativ”, au declarat reprezentanții de la sediul JFO.

Forțele controlate de Rusia au continuat, de asemenea, să escaladeze situația în apropierea uneia dintre zonele de dezangajare, bombardând orașul Zolote, regiunea Luhansk, pentru a nu deschide punctul de control local de pe partea ocupată a Ucrainei.

Participanții la Grupul de contact trilateral (Ucraina, Rusia și OSCE) privind soluționarea păcii din Donbas din 22 iulie au convenit asupra unui încetare a focului complet și cuprinzător de-a lungul liniei de contact de la ora 00:01 de luni, 27 iulie 2020.

În chiar prima zi a armistițiului nou convenit, forțele militare hibride ale Rusiei au lansat trei atacuri asupra pozițiilor ucrainene în Donbas, estul Ucrainei. Ucraina a raportat mai multe astfel de încălcări în ultima perioadă.

 

author avatar
Tudor Borcea
404 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ia Kievul foloseste ciomege ,prastii si petre.Numai spune ,ma ,tampenii nu vezi dracului ca nu te mai citeste nimeni.Mi-am facut eu pomana cu tine sa nu fii dat afara.Macar zi si tu multumesc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger