AcasăȘTIRI EXTERNEConflict Rusia-Ucraina: Moody’s spune că prețurile globale ale petrolului și gazelor naturale...

Conflict Rusia-Ucraina: Moody’s spune că prețurile globale ale petrolului și gazelor naturale ar putea înregistra o creștere bruscă

India importă aproximativ 85% din necesarul de țiței și aproximativ jumătate din necesarul de gaze naturale. În timp ce țițeiul importat este transformat în combustibili precum benzina și motorina, gazul este folosit ca GNC în automobile și combustibil în fabrici.

Într-o declarație, Moody’s a precizat că emitenții săi cotați din Asia-Pacific au o expunere directă limitată la entitățile rusești sau ucrainene. Cu toate acestea, emitenții din APAC pot să nu fie imuni la efectele urmatoarei zone de conflict. Printre posibilele canale de transmisie se numără prețurile mărfurilor, efectele comerciale și perturbarea pieței financiare.

Prețurile globale ale petrolului și gazelor naturale lichefiate (GNL) vor înregistra probabil o creștere bruscă în cazul unui conflict Rusia-Ucraina, care ar avea implicații negative pentru importatorii neți de energie, a declarat miercuri Moody’s Investors Service.

Directorul general al Moody’s Investors Service, Michael Taylor, a declarat că efectele comerciale vor apărea probabil din deturnarea importurilor și diversificarea, deși ar putea exista oportunități pentru producătorii de mărfuri din Asia Centrală de a crește oferta către China. Blocajele lanțului de aprovizionare vor fi, de asemenea, agravate, adăugându-se la presiunile inflaționiste din regiune.

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia au crescut în ultimele săptămâni, iar luni Moscova a decis să recunoască două regiuni separatiste din estul Ucrainei ca independente și a desfășurat acolo trupe rusești.

„Prețul global al petrolului și gazelor naturale lichefiate (GNL) este probabil să crească brusc în cazul unui conflict, ceea ce va fi pozitiv pentru puținii exportatori din regiunea Asia Pacific și negativ pentru numărul substanțial mai mare de importatori neți de energie”.

„Cu toate acestea, un factor atenuant este faptul că mai multe economii asiatice au contracte de furnizare pe termen lung pentru GNL, ceea ce va limita impactul fluctuațiilor prețului spot”, a spus Taylor.

Valoarea de referință globală a țițeiului Brent s-a apropiat marți de 100 de dolari pe baril, pe fondul amenințării tot mai mari de invazie în Ucraina și temerilor de sancțiuni împotriva Rusiei, cel mai mare exportator de gaze naturale și al doilea exportator de petrol.

„Efectele pieței financiare vor avea cel mai mare impact pe termen scurt: de exemplu, dacă un conflict dă naștere unei aversiuni larg răspândite la risc, condițiile de finanțare pentru emitenții cu randament ridicat, dintre care unii se confruntă deja cu acces limitat la finanțare din cauza altor factori, se vor deteriora. mai departe”, a spus Moody’s.

author avatar
Andrei Coman
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger