AcasăȘTIRI EXTERNEConflict mocnit la graniţa cu România. Rusia ameninţă Moldova: "Să fie foarte...

Conflict mocnit la graniţa cu România. Rusia ameninţă Moldova: „Să fie foarte atenți!”

Moldova a refuzat să vândă Ucrainei avioane MiG-29 - presă (sursa foto: timpul.md)

Noi tensiuni la granița cu România! Purtătorul de cuvânt al președinției de la Kremlin, Dmitri Peskov, a venit cu vești importante legate de relația Rusiei cu Republica Moldova.

Kremlinul recunoaște că relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova sunt tensionate, subliniind că liderii de la Chișinău urmăresc o agendă anti-rusă.

Ruşii au invocat Transnistria

Rusia recomandă Republicii Moldova să dea dovadă de mai multă prudenţă în ceea ce priveşte regiunea separatistă Transnistria, a afirmat Peskov, după ce Chişinăul a cerut retragerea trupelor ruse staţionate în regiune, notează EFE.

”Rusia a fost şi este o parte responsabilă în ceea ce priveşte Transnistria şi continuă să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare. Dorim să-i sfătuim pe omologii noştri moldoveni să fie extrem de atenţi în această privinţă”, a declarat reprezentantul preşedinţiei ruse, care a continuat:

”Relaţiile noastre cu (Republica) Moldova sunt deja foarte tensionate”.

O nouă lege pro-occidentală la Chişinău

Noul guvern condus de premierul Dorin Recean a promis să urmeze o cale proeuropeană şi a cerut demilitarizarea Transnistriei, o regiune separatistă susţinută de Moscova care se învecinează cu Ucraina.

Moscova s-a arătat reticentă faţă de posibilitatea ca Republica Moldova – care se află între Ucraina şi România, membră a UE şi NATO – să adere la Uniunea Europeană.

author avatar
Andrei Ștefan
415 afisari

5 COMENTARII

  1. Bai, va fi chiar o adevarata placere sa ii vezi pe ametitii aia de rusnaci moldoveni bagati in razboi de nazista aia imputita de Maia, va fi ca un fel de block-buster major ca la cinema, toti vor avea coca-cola si popo-korn-ul pregatiti 🙂 Da, Maia, nu uita sa bagi batul prin gard si mai mult, de asta l-ai pus si pe nazistul ala de Racean ca si PM, sa va faceti si pulbere, ca praf sunteti deja de 30 de ani 🙂 Si spream sa vina si ciuperkutza atomica la voi in vizita, in maretul Chisinau, sa vedem dupa aia care mai makane ceva pe acolo de m UE ce o sa luati voi in gura cat de curand, bai adunatura de sarakani paraziti ordinari !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger