AcasăȘTIRI EXTERNECONFLICT între China şi SUA, după ce o navă de război americană...

CONFLICT între China şi SUA, după ce o navă de război americană a tranzitat strâmtoarea Taiwan

O navă de război americană a traversat strâmtoarea Taiwan. China revendică accesul în zonă, dar statutul său rămâne unul contestat. Armata chineză condamnă SUA pentru acţiunea sa.

Astfel de misiuni dăunează „în mod deliberat” păcii şi stabilităţii, susţin oficialii chinezi.

Americanii spun că a fost un tranzit de rutină

SUA au declarat că distrugătorul cu rachete ghidate USS Sampson a efectuat marţi un „tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan”, în conformitate cu dreptul internaţional.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Americanii o fac cam o dată pe lună. China consideră trecerile drept o ameninţare la securitatea sa.

„Statele Unite desfăşoară în mod frecvent astfel de acţiuni provocatoare, trimiţând semnale greşite forţelor pro-independenţă din Taiwan. Astfel subminează în mod deliberat pacea şi stabilitatea strâmtorii. Ne opunem ferm”, au precizat autorităţile chineze într-un comunicat.

author avatar
Andrei Ștefan
745 afisari

3 COMENTARII

  1. ZIARE.COM un site de copisti analfabeti 2022-04-27 18:52 18:52:00
    Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com mizerabil de mincinosi

  2. China nr 1 , Drogatii si transgender de amerlicani sint invidiosi pe China Succes pentru China

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger