AcasăȘTIRI EXTERNEConflict diplomatic uriaș! Președintele Braziliei, declarat pesona non grata în Israel

Conflict diplomatic uriaș! Președintele Braziliei, declarat pesona non grata în Israel

Conflict diplomatic uriaș! Președintele Braziliei, declarat pesona non grata în IsraelConflict diplomatic uriaș! Președintele Braziliei, declarat pesona non grata în Israel/ Sursa FOTO: middleeastmonitor.com

Ambasadorul brazilian a fost convocat de urgență luni dimineață, după ce președintele brazilian Lula da Silva a comparat Israelul cu naziștii. Pe această cale, președintele brazilian Lula da Silva a fost declarat persoana non grata în Israel.

A compara Israelul cu naziștii reprezintă „o rușine și un atac antisemit grav”, îi transmite ministrul israelian de Externe ambasadorului Braziliei, Federico Mayer.

„Te-am chemat în locul care mărturisește ce au făcut naziștii evreilor”

Katz i-a arătat lui Mayer lista cu evreii uciși în Holocaust, inclusiv membri din familia sa.

Te-am chemat în locul care, mai mult decât oriunde, mărturisește tot ceea ce naziștii și Hitler le-au făcut evreilor, printre ei și membrilor familiei mele”, a spus Katz.

Comparația dintre războiul drept pe care Israelul îl duce împotriva Hamas și ororile comise de Hitler și naziști reprezintă o rușine și un atac antisemit grav”, a spus israelianul, potrivit Israel National News.

Da Silva va fi persona non grata în Israel

Nu vom ierta și nu vom uita: în numele meu și al tuturor cetățenilor Israelului, spuneți președintelui Lula că este persona non grata în Israel. Până când își cere scuze și își retrage declarațiile”, a mai spus ministrul.

Acesta nu este un război al soldaţilor împotriva soldaţilor. Este un război între o armată foarte bine pregătită şi femei şi copii„, a adăugat liderul brazilian.

Ceea ce se întâmplă în Fâşia Gaza cu poporul palestinian nu s-a mai întâmplat în niciun alt moment al istoriei. De fapt, s-a întâmplat deja: când Hitler a decis să-i ucidă pe evrei„, a subliniat el, relatează News.ro.

author avatar
Mihail Ioan