AcasăȘTIRI EXTERNECondiţii dure pentru Donald Trump, în campania electorală: cum îi vor "tăia...

Condiţii dure pentru Donald Trump, în campania electorală: cum îi vor „tăia macaroana”

donald trumoCondiţii dure pentru Donald Trump, în campania electorală: cum îi vor "tăia macaroana"

Actualul preşedinte american trebuie să se supună unor noi reguli, mai aspre, la următoarea dezbatere cu contracandidatul său, Joe Biden.

Ultima astfel de întâlnire faţă în faţă dintre cei doi aspiranţi la fotoliul de la Casa Albă se va desfășura pe baza unor noi reguli – microfoanele vor fi oprite pe anumite segmente pentru a preveni situația din prima dezbatere când președintele și-a întrerupt constant contracandidatul dar și pe moderatorul dezbaterii.

Decizia de a opri microfoanele pe perioada în care candidații nu au dreptul de a vorbi a fost luată cu unanimitate de voturi de Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale. „Această schimbare nu reprezintă o modificare a regulilor, ci mai degrabă o măsură pentru a promova respectarea regulilor pe care ambele campanii le-au acceptat„, au afirmat reprezentanţii acestei Comisii.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat luni că va participa joi la o dezbatere cu fostul vicepreşedinte Joe Biden, în pofida condiţiilor pe care le consideră nedrepte, relatează Reuters. „Voi participa, dar este foarte nedrept că au schimbat subiectele şi este foarte nedrept că din nou avem o ancoră care este total părtinitoare„, a declarat Trump.

Trump şi Biden s-au insultat la prima dezbatere

Prima dezbaterea dintre cei doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al SUA a demonstrat încă o dată nivelul de polarizare politică puternică din Statele Unite. A doua dezbatere, programată pe 15 octombrie, a fost anulată după ce președintele a refuzat să se prezinte la o dezbatere virtuală, în contextul în care era bolnav de Covid-19. În locul ei, au fost organizate două evenimente electorale de tip Town Hall, în care candidații s-au adresat, individual, votanților.

author avatar
Andrei Ștefan