Vin noi declarații ale liderului de la Kremlin.
Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat ca Ucraina să fie plasată sub o formă de administraţie temporară pentru a permite organizarea de noi alegeri şi semnarea de acorduri-cheie pentru a ajunge la o înţelegere în cadrul războiului, au relatat, vineri, agenţiile ruse de ştiri, citate de Reuters.
Afirmaţiile lui Putin, făcute în timpul unei vizite în portul Murmansk, din nord, vin în contextul încercărilor Statelor Unite de a obţine o înţelegere în cadrul conflictului prin reluarea legăturilor cu Rusia şi angajarea de negocieri separate cu Moscova şi Kievul. Liderul de la Kremlin a afirmat că el crede că preşedintele SUA Donald Trump vrea cu adevărat pacea, potrivit aceleiași surse.
Putin proposes to introduce temporary administration in Ukraine under the auspices of the UN and several countries in order to hold elections. pic.twitter.com/OC0KJjLTSU
— KyivPost (@KyivPost) March 27, 2025
Putin suggests temporary administration for Ukraine to end war https://t.co/1IRig9m3fx pic.twitter.com/ycI6nTc9kH
— New York Post (@nypost) March 28, 2025
Vladimir Putin has suggested that Ukraine be placed under temporary administration. According to Putin’s claims, it would allow for new elections and the signing of key accords to reach a resolution to the war. pic.twitter.com/YnWSmvkygE
— TVP World (@TVPWorld_com) March 28, 2025
„Apoi să începem discuţiile cu ei despre un tratat de pace”
Sugestia lui Putin privind o administraţie temporară continuă ideea sa conform căreia autorităţile din Ucraina nu sunt un partener de negociere legitim, întrucât preşedintele Volodimir Zelenski a rămas la putere după finalul mandatului său, în mai 2024.
„În principiu, desigur, o administraţie temporară ar putea fi introdusă în Ucraina sub auspiciile ONU, SUA, ale ţărilor europene şi partenerilor noştri.
Acest lucru ar avea loc pentru a fi organizate alegeri democratice şi a aduce la putere o guvernare capabilă, care să se bucure de încrederea populaţiei şi apoi să începem discuţiile cu ei despre un tratat de pace”, a fost citat Putin ca spunând în discuţiile cu marinarii din port.
Trump chiar vrea pacea – crede Putin
El a afirmat că încercările lui Trump de a deschide discuţii directe cu Rusia – spre deosebire de predecesorul său, Joe Biden, care a evitat contactele – arată că noul preşedinte vrea pace: „După părerea mea, preşedintele nou ales al Statelor Unite vrea cu sinceritate un sfârşit al conflictului pentru mai multe motive”.
Un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă a afirmat, întrebat despre declaraţiile lui Putin privind administraţia temporară, că guvernarea Ucrainei este stabilită de Constituţia acesteia şi de poporul ţării.
Ucraina nu a comentat deocamdată declaraţiile.
Citiți și: Rusia își intensifică războiul hibrid împotriva Occidentului. Trump îl curtează pe Putin
S-a aliniat Trump cu Putin împotriva Ucrainei?
Demonizarea lui Trump nu ajută Ucraina
O poziție absolut corectă.
De la o operatiune speciala, intr o zona de granita, la o administratie temporara a intregii Ucraine.Daca era asa bun, nu se scremea 3 ani sa ocupe niste teritorii care nu erau ale lui.Dar cand mori de foame si nu iti place munca, ocupi si furi.
Si triburile migratoare tot asa faceau.
Anonim esti anti-ukrainian , sustii pe criminalii agresori de ;a Kremlin ?
Și nu are dreptate? Zelenski a abrogat decretul prin care nu va accepta niciodată negocieri cu Putin? Deocamdată, se vede că Zelenski nu dorește negocieri, îl atacă pe Trump și profețește (pentru a câta oară?) moartea lui Putin.
Putin trage de timp. O administrare sub auspiciile ONU insea,mna rezolutie a consiliului de securitate unde Franta si Marea Britanie au drept de veto. Trage nadejde Putin sa cada frontul si sa ia si Odessa. Si de aici o aruncatura de bat pina la agurile Dunarii.