AcasăȘTIRI EXTERNECondamnat pe viață după un jaf cu un pistol cu apă, va...

Condamnat pe viață după un jaf cu un pistol cu apă, va fi eliberat după 40 de ani

Condamnat pe viață după un jaf cu un pistol cu apă, va fi eliberat după 40 de ani

Un bărbat care execută o condamnare pe viață pentru jefuirea unui restaurant de taco din Arkansas, SUA, ar putea fi eliberat, în sfârșit, după ce a petrecut 40 de ani după gratii.

Guvernatorul statului american, Asa Hutchinson, a anunțat săptămâna aceasta că intenționează să comute sentința lui Rolf Kaestel, care acum are 70 de ani, relatează The New York Post.

În 1981, Rolf Kaestel a venit la un fast-food, Senor Bob’s Taco Hut, ținând în mână un pistol cu ​​apă pe care l-a arătat casierului și i-a cerut să golească sertarul de bani.

Kaestel a fugit apoi cu doar 264 de dolari. În cele din urmă a fost arestat, apoi judecat și condamnat la închisoare pe viață.

Campanie pentru eliberarea lui Kaestel

Realizatorul Kelly Duda și alte câteva persoane au făcut campanii de finanțare socială pentru eliberarea deținutului.

„40 de ani sunt mult prea mult pentru că a furat 264 de dolari cu un pistol cu apă”, a spus cineastul, citat de TVA Nouvelles.

Chiar și casierul victimă a jafului, Dennis Schultterman, a făcut parte din mișcarea care a cerut eliberarea lui Rolf Kaestel. „Am petrecut multe nopți gândindu-mă la toate și nu-mi vine să cred că după tot acest timp el este încă în închisoare”, a spus Denis Schultterman.

Rolf Kaestel va fi eligibil pentru eliberare la 4 august.

 

author avatar
Tudor Borcea