AcasăȘTIRI EXTERNECondamnarea lui Derek Chauvin nu i-a învățat nimic! Încă un afroamerican a...

Condamnarea lui Derek Chauvin nu i-a învățat nimic! Încă un afroamerican a fost împuşcat mortal de poliţiști în SUA

afro americanCondamnarea lui Derek Chauvin nu i-a învățat nimic! Încă un afroamerican a fost împuşcat mortal de poliţiști în SUA

Un afroamerican a fost împuşcat mortal, miercuri, de poliţie în statul Carolina de Nord din SUA. Incidentul are loc la numai o zi după ce s-a dat verdictul în cazul uciderii lui George Floys. Poliţistul Derek Chauvin a fost găsit vinovat de crimă.

Andrew Brown Jr a fost împușcat mortal de un poliţist venit să îi prezinte un mandat de percheziţie la Elizabeth City. Acesta a fost răpus de gloanțe în timp ce se îndepărta de poliţişti la volanul maşinii sale. Bărbatul nu era înarmat, au precizat rudele sale, potrivit unui post de televiziune local.

Andrew Brown Jr avea 40 de ani și 10 copii

În urma decesului, 10 copii au rămas orfani de tată. Şeriful Tommy Wooten a promis miercuri „transparenţă” în legătură cu evenimentele care au condus la moartea lui Andrew Brown Jr în Carolina de Nord.

Moartea sa survine la o zi după verdictul istoric din procesul poliţistului Derek Chauvin, găsit vinovat de trei capete de acuzare, între care şi omorârea afro-americanului George Floyd la Minneapolis, în Minnesota.

Bucuria provocată de condamnare, marţi după-masă, a fost imediat umbrită de moartea unei adolescente de culoare la Columbus, în Ohio, cu mai puţin de o oră înainte de anunţarea verdictului.

Grupuri mici de protestatari au ieșit în stradă, după uciderea lui Andrew Brown Jr. Zeci de oameni s-au adunat în fața primăriei pentru a denunța crima.

Oamenii legii nu au spus dacă Brown era armat sau dacă era considerat o amenințare pentru ofițeri. Din fericire, camera de filmat de mici dimensiuni ataşată de echipamentul poliţistului care a tras era în funcţiune și ar putea oferi câteva răspunsuri anchetatorilor.

author avatar
Andreea Vlad
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger