AcasăȘTIRI EXTERNEConcedieri pe scară largă în Big Tech. Criza seceră inginerii de la...

Concedieri pe scară largă în Big Tech. Criza seceră inginerii de la Microsoft

Concedieri pe scară largă în Big Tech. Criza seceră inginerii de la Microsoft / Foto: printscreen

Microsoft va începe un nou val de reduceri de personal la o scară mai mare decât cele decise în ultimele luni, în cadrul echipelor sale de ingineri.

Compania se pregătește să reducă până la 5% din forța sa de muncă, adică puțin peste 10.000 din cei 220.000 de angajați, potrivit presei de peste ocean.

Anunțul ar putea fi făcut chiar miercuri. „Nu comentăm zvonurile”, a declarat Microsoft ca răspuns la o solicitare a AFP.

Concedieri pe scară largă în Big Tech

Firma din Redwood (statul Washington, SUA) a efectuat deja două serii de concedieri, dintre care una în iulie, care, potrivit acesteia, a vizat mai puțin de 1% din forța de muncă. Cel de-al doilea a avut loc în octombrie și a vizat mai puțin de 1.000 de persoane, notează Le Figaro.

Microsoft are în prezent 221.000 de angajați, dintre care 122.000 în Statele Unite, potrivit site-ului companiei.

Într-un interviu acordat CNBC în noiembrie, directorul general Satya Nadella a explicat că nici o companie nu este imună la tendințele macroeconomice, care indică în prezent o încetinire a activității. „Așa că toată lumea trebuie să își controleze costurile și cererea în mod corespunzător”, a spus el.

Microsoft urmează să își publice rezultatele trimestriale pe 24 ianuarie. Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% pe parcursul anului, o rată foarte scăzută pentru gigantul informatic obișnuit cu creșteri de două cifre.

După ce a crescut vertiginos la începutul pandemiei Covid-19, cererea de produse IT s-a normalizat, o tendință accentuată în ultimele luni de creșterea ratei dobânzii de către banca centrală americană (Fed).

Inițial, Microsoft a rezistat datorită dinamismului informaticii la distanță (cloud), dar companiile au avut tendința de a-și limita investițiile în ultimele luni de teama unei deteriorări a situației economice.

Mai multe grupuri mari din Big Tech au făcut deja concedieri pe scară largă, inclusiv Amazon, care a anunțat la începutul lunii ianuarie că va reduce peste 18.000 de locuri de muncă.

author avatar
Tudor Borcea
363 afisari

4 COMENTARII

  1. Cea mai mare tîmpenie posibilă: să-ți pui datele în „cloud”. Adică să le dai altora, mai în termeni profani. Să aibe alții „grijă” de ele, să ți le „păstreze” ei.

  2. ” să reducă până la 5% din forța sa de muncă, ”

    -ii indeparteaza pe indezirabili,
    p-aia cu „scoru microsoft” redus……..
    (repede:
    cumpara o licenta de w11,12,sau 13,
    sa nu devina gelos androidu)

    • „caut domnishoara
      (asa si pe dincolo)
      exclus nimfomanele si materialistele”- dintr-un anuntz de mica publicitate,
      intrebati la secsu frumos :
      -ce inseamna asta???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger