AcasăȘTIRI EXTERNEConcedieri la bijutierul Swarovski

Concedieri la bijutierul Swarovski

Celebrul grup de lux austriac renunță la o treime din angajații săi de la sediul central din Wattens- Innsbruck, ca răspuns la concurența dură și pierderile legate de coronavirus.

Swarovski intenționează să taie alte 1000 de locuri de muncă din cele 4600 existente în prezent. Acest prim val de restructurări – anunțat la sfârșitul lunii iunie – face parte dintr-un plan de eliminare a 600 de joburi la nivel mondial până în 2022, dintre care 200 la centrul său istoric din Austria, ca urmare a scăderii cererii din Statele Unite și Asia. Aceste concedieri sunt „dureroase dar inevitabile”, a declarat preşedintele Swarovski, Robert Buchbauer.

El apreciază că  în 2020 cifra de afaceri a companiei ar urma să scadă cu aproximativ 35% sub pragul de două miliarde de euro. În cadrul programului de restructurare, Swarovski  intenţionează să îşi unească sub un singur acoperiș diferitele sale afaceri, care includ bijuterii, accesorii pentru locuinţe şi parcul de distracţii Swarovski Kristallwelten, la cartierul său general din provincia Tirol.

Grupul – cu 3000 de magazine în  170 de țări – are 34.500 de angajaţi la nivel mondial şi produce în special bijuterii în Austria, India, Thailanda, Vietnam, Serbia şi SUA. Swarowski Optik produce telescoape și optică militară, în timp ce divizia Tyrolit este specializată în materiale abrazive și unelte cu diamante pentru industria construcțiilor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor