AcasăȘTIRI EXTERNEConcedieri la bijutierul Swarovski

Concedieri la bijutierul Swarovski

Celebrul grup de lux austriac renunță la o treime din angajații săi de la sediul central din Wattens- Innsbruck, ca răspuns la concurența dură și pierderile legate de coronavirus.

Swarovski intenționează să taie alte 1000 de locuri de muncă din cele 4600 existente în prezent. Acest prim val de restructurări – anunțat la sfârșitul lunii iunie – face parte dintr-un plan de eliminare a 600 de joburi la nivel mondial până în 2022, dintre care 200 la centrul său istoric din Austria, ca urmare a scăderii cererii din Statele Unite și Asia. Aceste concedieri sunt „dureroase dar inevitabile”, a declarat preşedintele Swarovski, Robert Buchbauer.

El apreciază că  în 2020 cifra de afaceri a companiei ar urma să scadă cu aproximativ 35% sub pragul de două miliarde de euro. În cadrul programului de restructurare, Swarovski  intenţionează să îşi unească sub un singur acoperiș diferitele sale afaceri, care includ bijuterii, accesorii pentru locuinţe şi parcul de distracţii Swarovski Kristallwelten, la cartierul său general din provincia Tirol.

Grupul – cu 3000 de magazine în  170 de țări – are 34.500 de angajaţi la nivel mondial şi produce în special bijuterii în Austria, India, Thailanda, Vietnam, Serbia şi SUA. Swarowski Optik produce telescoape și optică militară, în timp ce divizia Tyrolit este specializată în materiale abrazive și unelte cu diamante pentru industria construcțiilor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
182 afisari

2 COMENTARII

  1. Sti daca eu vreau sa ridic statuie maresalului lui Noica lui Cioran sau Gyr sunt inchis. Dar asta Swarovski ca a facut parte din Nationalsozialismus ca si Boss sau Coco Chanel ce s-a culcat cu tot SSul or Porsche sau nentu Ford ce facea motor la Pantzer, au facut averi. Timp ce intelectualitatea noastra nu merita măcar o statuie ca intelectuali nonnazisti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger