AcasăȘTIRI EXTERNEConcedieri în lanț în industria high-tech: un gigant tehnologic american dă afară...

Concedieri în lanț în industria high-tech: un gigant tehnologic american dă afară 12.000 de angajați

alphabetConcedieri în lanț în industria high-tech: un gigant tehnologic american dă afară 12.000 de angajați

Alphabet, compania mamă a motorului de căutare Google, va reduce 12.000 de posturi, a anunţat vineri grupul, la câteva zile după ce compania rivală Microsoft anunţase, la rândul ei, că va da afară 10.000 de angajaţi.

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a explicat că firma şi-a extins rapid forţa de muncă în ultimii ani „într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”.

Alphabet, compania care deţine Google și YouTube, renunţă la 12.000 de angajaţi

„Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici”, a punctat el.

Concedierile de la Alphabet vor afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane şi unele funcţii de suport, precum şi echipele de inginerie şi de produs.

Această mişcare are loc într-o perioadă de incertitudine economică şi tehnologică pentru industrie şi într-un moment în care Google şi Microsoft au investit în domeniul – în plină dezvoltare – al inteligenţei artificiale (AI).

„Sunt convins că avem o oportunitate uriaşă în faţa noastră, datorită forţei misiunii noastre, valorii produselor şi serviciilor noastre şi investiţiilor noastre precoce în inteligenţa artificială”, recunoaşte Sundar Pichai în nota către angajaţi.

author avatar
Andreea Vlad