AcasăȘTIRI EXTERNECONCEDIERE la nivel înalt în Germania: l-au acuzat de relaţii strânse cu...

CONCEDIERE la nivel înalt în Germania: l-au acuzat de relaţii strânse cu Rusia

Șeful securității informatice din Germania, legături cu serviciile secrete ale Rusiei. Cine este „clovnul cibernetic” al lui Putin / Foto: printscreen

Ministrul german de interne l-a demis pe șeful securității cibernetice, în urma unor acuzații potrivit cărora acesta ar fi închis ochii la o firmă cu legături cu cercurile de securitate rusești.

Arne Schönbohm, președintele Biroului Federal German pentru Securitatea Informatică, a fost eliberat din funcție cu efect imediat marți.

Ministrul de Interne îl bănuia de legături cu Rusia

Această mutare a nemţilor a venit după ce ministrul german de Interne, Nancy Faeser, criticase activităţile lui Arne Schönbohm şi se distanţase de acesta.

Ministrul de Interne este nemulţumit că, în pofida sancţiunilor impuse de Occident Rusiei, Arne Schönbohm continuă contactele cu asociaţia Consiliul German pentru Securitate Cibernetică, o entitate care colaborează cu serviciile secrete ruse.

Problema este Protelion

Schönbom, care din 2016 a fost responsabil de agențiile care supraveghează securitatea informatică și a comunicațiilor guvernului, a intrat sub supraveghere după ce legăturile sale cu o companie rusă, în cadrul unui post anterior, au fost evidențiate de Jan Böhmermann, un comediant german, într-o emisiune de satiră nocturnă.

În centrul atenţiei este firma de securitate cibernetică Protelion, afiliată asociaţiei Consiliul German pentru Securitate Cibernetică. Această firmă este filiala grupului rus de securitate cibernetică Infotecs.

author avatar
Andrei Ștefan