AcasăȘTIRI EXTERNEDecathlon îi lasă pe migranți fără caiace pe mare

Decathlon îi lasă pe migranți fără caiace pe mare

TRAGEDIE în Marea Egee: s-a scufundat o navă cu 80 de oameni la bord!

Compania de producere și desfacere de articole sport Decathlon retrage de la vânzare caiacele în Calais și Grande-Synthe, în Franța, de teamă că vor fi folosite de migranți pentru a traversa ilegal Canalul Mânecii.

Compania justifică această retragere printr-o utilizare care „ar putea pune în pericol viața persoanelor care folosesc aceste caiace în cadrul unei traversări” către Marea Britanie.

Zeci de mii de traversări ilegale

Decizia este inedită în contextul în care tentativele ilegale de ajunge pe mare din Franța pe pământ britanic, care au crescut spectaculos, este un subiect de fricțiuni între Londra și Paris.

De ani de zile, migranții s-au adunat pe coasta Hauts-de-France în speranța de a ajunge în Marea Britanie, cu o creștere din 2020 a traversărilor Canalului la bordul unor ambarcațiuni mici. Potrivit Londrei, 22.000 de migranți au reușit să ajungă în Anglia, din luna ianuarie.

Caiacele care pot fi folosite de migranți pentru a traversa Canalul Mânecii au fost retrase astfel de la vânzare în magazinele Decathlon din Calais (Pas-de-Calais) și Grande-Synthe, lângă Dunkerque (Nord), ca reacție la contextu actual”, a declarat serviciul de presă al Decathlon.

Trei migranți au fost dați dispăruți vinerea trecută, după ce au încercat să traverseze Canalul Mânecii cu caiace. Două caiace au fost găsite, joi, în derive, în largul Calais și doi naufragiați au  fost salvați de jandarmerie, scrie Le Monde.

„Recenta creștere a tentativelor de traversare a determinat echipele noastre Decathlon Calais să se întrebe despre poziția care trebuie luată cu privire la vânzarea de produse care pot fi deturnate de la utilizarea lor sportivă și servesc drept bărci pentru a traversa Canalul Mânecii”, spune Decathlon.

Vestele de salvare și vâslele rămân la vânzare

Prefectura maritimă franceză, care coordonează operațiunile de salvare în zonă, a contabilizat, până la 31 august, 15.749 de persoane îngrijite în timpul operațiunilor de salvare pe mare care au implicat traversări sau încercări de traversare, față de 9.551 în 2020 și 2.294 în 2019.

Decathlon adaugă că aceste caiace rămân disponibile pentru vânzare online, și în alte magazine, și precizează că „produse care îmbunătățesc siguranța pe mare precum vestele, vâslele sau protecția termică vor fi întotdeauna disponibile la vânzare” în Calais și Grande-Synthe.

author avatar
Tudor Borcea
292 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule, la astia trebuie sa le vanda numai vaslele, sa se bata numai intre ei, sau si mai bine, sa le vanda numai cutii de carton, sa se simta bine si aia macar o data in viata, ca niste burghezi de mosieri mici !! Ha ha ha 🙂 Vive le France, la naiba !! Micronule, du-te si ajuta-i sa ajunga pe insula aia de rahat plina de lenesi imigranti paki si indieni, care toata viata lor numai mimeaza munca, habar nu au ce a aia !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger