AcasăȘTIRI EXTERNECompania care va echipa rachetele balistice ale SUA. Anunțul Pentagonului / Rusia...

Compania care va echipa rachetele balistice ale SUA. Anunțul Pentagonului / Rusia a fost notificată

Compania care va echipa rachetele balistice ale SUA. Anunțul Pentagonului / Rusia a fost notificată / Foto: printscreen

Compania aeronautică Boeing a câștigat un contract de 1,6 miliarde de dolari cu Washingtonul pentru furnizarea de sisteme de ghidare pentru rachetele balistice intercontinentale Minuteman III, a anunțat miercuri Pentagonul într-un comunicat.

Contractul nu specifică numărul exact de sisteme de ghidare care vor fi livrate de Boeing, dar se așteaptă ca acesta să fie valabil până la 1 februarie 2039, a precizat Departamentul american al Apărării, care publică zilnic contractele atribuite diverșilor furnizori. „Lucrările vor fi efectuate la Air Force One din Hill, Utah”, a precizat acesta.

Rusia, notificată în avans

Minuteman III, care este în serviciu de 50 de ani, este o rachetă echipată cu o ogivă care, pe timp de război, poate transporta o bombă nucleară.

Pentagonul a efectuat un test de rutină pe 7 septembrie, dar operațiunea a fost anunțată în avans pentru a evita orice agravare a tensiunilor cu Rusia în plin conflict în Ucraina.

Racheta, neînarmată, a fost lansată de la baza Vandenberg Air Force Base din California și a zburat 6.760 km deasupra Pacificului înainte de a se prăbuși în mare, în apropiere de atolul Kwajalein din Insulele Marshall, informrează Le Point.

Este singura rachetă balistică intercontinentală (ICBM) lansată de la sol din arsenalul nuclear al SUA. Aceasta este adăpostită în silozuri de lansare în trei baze militare americane din Wyoming, Dakota de Nord și Montana, în nordul SUA.

Rachetele Trident lansate de pe mare sunt amplasate pe submarinele americane, în timp ce bombele nucleare sunt transportate de bombardierele strategice.

author avatar
Tudor Borcea
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger