AcasăȘTIRI EXTERNEComoara lui Prigojin. Suma colosală găsită la biroul liderului Wagner (FOTO)

Comoara lui Prigojin. Suma colosală găsită la biroul liderului Wagner (FOTO)

O adevărată comoară a fost descoperită de autorităţile ruse la biroul lui Evgeni Prigojin din Sankt Petersburg. Liderul Wagner a spus că banii erau pentru salariile și alte cheltuieli ale luptătorilor pe care-i conduce.

Potrivit presei ruse, în jur de 4 miliarde de ruble, echivalentul a 47 de milioane de dolari, au fost găsiți în cutii de carton.

Prigojin foloseşte doar cash

Prigojin a spus că banii găsiți în Sankt Petersburg sunt bani pentru salarii, compensații etc. și că Wagner folosește doar numerar. NEXTA a publicat pe pagina de Twitter mai multe imagini cu obiecte și documentele găsite în sediul lui Prigojin.

Nu s-a găsit doar o mașină GAZelle, s-au găsit o mașină și două autobuze, unde erau bani pentru a plăti salariile și pentru alte probleme”, a declarat el, conform zona.media.

Wagner folosește doar cash, după cum se specifică în contracte, a mai spus el „și toată lumea era mulțumită cu banii cash, iar acum au venit cu o percheziție”.

Wagner n-a mai înaintat spre Moscova

Altfel, sâmbătă seara, Evgheni Prigojin a anunțat că trupele Wagner și-au oprit înaintarea spre Moscova și se vor întoarce spre taberele de luptă.

„Aveau de gând să desființeze Compania Militară Privată Wagner. Am ieșit pe 23 iunie la Marșul Justiției. Într-o zi, am mers pe jos până la aproape 200 km de Moscova. În acest timp, nu am vărsat nici măcar o picătură de sânge al luptătorilor noștri.

Acum, a venit momentul în care s-ar putea să curgă sânge. De aceea, înțelegând responsabilitatea pentru vărsarea sângelui rusesc de către una dintre părți, ne întoarcem convoaiele și ne întoarcem în taberele de campanie conform planului“, a spus Prigojin.

author avatar
Andrei Ștefan