AcasăȘTIRI EXTERNEComisia Europeană, infiltrată de islamiști pe banii ei

Comisia Europeană, infiltrată de islamiști pe banii ei

Comisia Europeană, infiltrată de islamiști pe banii ei

O asociație apropiată de Hamas și de Frații Musulmani a fost certificată ca partener umanitar de către Comisia Europeană.

Islamic Relief Germania, o ramură a Islamic Relief Worldwide, beneficiază de un buget mare pentru a desfășura acțiuni „umanitare”, deși ar avea legături cu organizații islamiste și teroriste.

Asociația Islamic Relief Germany (IRD) tocmai a fost certificată ca „partener umanitar pentru perioada 2021-2027” de către Comisia Europeană, decizie contestată de guvernul israelian.

După cum subliniază site-ul german Welt, sunt stabilite legături între organizația-mamă Islamic Relief Worldwide (IRW) și sucursalele sale, inclusiv Islamic Relief Germany, cu Hamas și Frații Musulmani.

„IRW a transferat milioane de dolari către Hamas, o organizație teroristă recunoscută de UE, direct responsabilă de uciderea israelienilor, și a ajutat Hamas să își construiască infrastructura și puterea”, a declarat un purtător de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Israel.

Buget de peste 700.000 de euro

În 2019, IRD ar fi plătit aproape 12 milioane de euro către IRW. Un purtător de cuvânt al asociației a declarat că organizația musulmană nu are legături cu Hamas. IRW a intentat o acțiune în justiție în Israel împotriva acestor afirmații pe care le consideră defăimătoare, a adăugat acesta, scrie Valeurs Actuelles.

„Acesta este un atac nejustificat asupra ajutorului umanitar vital”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

„Respingem toate formele de radicalism, extremism și violență, deoarece organizația noastră se bazează pe islam și pe caritate pentru semenii noștri aflați în nevoie”, a adăugat directorul general al IRD, Tarek Abdelalem

Datorită titlului de „partener umanitar” primit de IRD, asociația islamistă care acordă ajutor victimelor cutremurelor și inundațiilor ar trebui să primească subvenții de la Comisia Europeană. În 2019, bugetul pentru parteneriatul dintre Comisie și IRD s-a ridicat la 712.000 de euro.

 

author avatar
Tudor Borcea