AcasăȘTIRI EXTERNEComandantul forțelor SUA în Europa: Trebuie mai multe distrugătoare și F-35 împotriva...

Comandantul forțelor SUA în Europa: Trebuie mai multe distrugătoare și F-35 împotriva Rusiei în Marea Neagră

Comandantul forțelor SUA în Europa: Trebuie mai multe distrugătoare și F-35 împotriva Rusiei în Marea Neagră

Generalul de aviație Tod Wolters, comandantul EUCOM (Comandamentul european al SUA) a afirmat că este nevoie de mai multe nave de luptă și de mai multe avioane de genrație 5 „stealth” pentru a descuraja și supraveghea „comportamentul agresiv” al Rusiei în apele Arcticii și Mării Negre.

„Constat un efort concertat al forțelor maritime rusești în Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Barents”, a declarat generalul Wolters, în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanților despre provocările de securitate națională și activitățile militare ale SUA în Europa.

Îmbunătățirea direcțiilor și avertismentelor strategice globale (I&W), precum și a comenzii și controlului (C2), „necesită alte două distrugătoare pentru a ne îmbunătăți capacitatea de a vedea sub apă și culminează, de asemenea, cu un număr suplimentar de avioane F-35”, a declarat Tod Wolters.

Șeful EUCOM a declarat că prevede ca primele avioane F-35 Lighting americane să fie desfășurate în această toamnă în Marea Britanie.

Există deja 30 de avioane F-35 care sunt în dotarea unor forțe aliate în Europa și se așteaptă ca numărul total de astfel de avioane să ajungă la 450 de avioane până în 2030.

„Caii de povară ai descurajării”

„Și acum suntem programați cu Marina SUA în 2025 și 2026 pentru a primi, sperăm, două distrugătoare suplimentare”, a spus el.

Există deja patru distrugătoare americane cu baza la Rota, în Spania, pe care Wolters le-a descris drept „caii de povară ai descurajării”, proiectând prezența SUA în Marea Mediterană și Marea Neagră și apoi înapoi în Arctica, scrie Seapower Magazine.

Sunt necesare încă două distrugătoare, cu sediul la Rota, datorită creșterii constante a activității submarine rusești în așa-numita breșă GIUK, zona din Atlanticul de Nord cuprinsă între Groenlanda, Islanda și Marea Britanie.

„Implicarea distrugătoarelor în războiul submarin, C2 și I&W este absolut critică”, a spus Wolters.

În timp ce flota de submarine americane „funcționează admirabil”, a estimat șeful EUCOM, comanda și controlul implică alte active, cum ar fi avioanele de patrulare maritimă Boeing P-8 Poseidon și distrugătoarele.

Accent pe zona Mării Negre

Întrebat de congresmenul republican din Virginia, Robert Wittman, dacă crede că anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014, „le oferă un punct de sprijin strategic în acest domeniu” Wolders a declarat că Rusia „depune un efort concertat” pentru a face din Crimeea un bastion, scrie Star and Stripes.

Laura Cooper, secretarul adjunct adjunct al Apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia, audiată la rândul ei în Congres, a declarat că Pentagonul s-a concentrat mai mult asupra Mării Negre.

„Și adoptăm o abordare care privește în mod holistic toți aliații și partenerii noștri din regiune”, a spus ea, adăugând: „Am început cu eforturi de construire a capacității de conștientizare a importanței domeniului maritim” în Ucraina, în Georgia, Bulgaria și România”

author avatar
Tudor Borcea
394 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger