AcasăȘTIRI EXTERNECNN și-a pus cenușă-n cap! Scuze către China, după o declarație ce...

CNN și-a pus cenușă-n cap! Scuze către China, după o declarație ce a iscat aprigi controverse – VIDEO

CNN și-a pus cenușă-n cap! Scuze către China, după o declarație ce a iscat aprigi controverse - VIDEO

O afirmație venită din direcția unui invitat într-o emisiune difuzată de postul de televiziune american CNN a iscat supărare în rândul oficialilor chinezi.

CNN a prezentat scuze, joi, ziarului chinez „Global Times” pentru o emisiune de miercuri în care Michael McCaul – membru al Camerei Reprezentanților a SUA, republican din Texas – a acuzat o delegație chineză că a rămas așezată în timpul unei ovații în picioare pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski, titrează thepressunited.com.

Momentul aplauzelor a avut loc luni, la Formul Economic Mondial de la Davos, după discursul liderului de la Kiev.

Declarațiile de la care a pornit controversa

McCaul a susținut, miercuri, la CNN că a stat în fața unei „delegații chineze”, în timpul discursului președintelui ucrainean la Forumul de la Davos, susținut în prima zi a acestei săptămâni. Și că, în timp ce liderii prezenți s-au ridicat și l-au aplaudat pe președintele ucrainean, această delegație a rămas așezată, înainte de a ieși din sală, conform aceleiași surse. A urmat și un comentariu făcut de McCaul, referitor la atitudinea delegației, cum că scena „a trimis un mesaj clar că nu sprijină Ucraina”.

Pe de altă parte, partea chineză susține că diplomații săi aveau o cu totul altă întâlnire la acel moment. Și anume faptul că atunci când Zelenski a ținut discursul, delegația chineză s-a întâlnit cu șeful Agenției Internaționale pentru Energie, Fatih Birol, a precizat delegația agenției de știri Xinhua, conform globaltimes.cn.

Scuze pe mail

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin i-a cerut lui McCaul să-și corecteze declarația.

Însă înainte să se afle o reacție a politicianului, reprezentanții CNN au adresat scuze după acest episod. „Regretăm eroarea care a apărut în emisiunea noastră… am contactat biroul lui McCaul pentru o declarație”, a transmis rețeaua TV pentru Global Times, joi, într-un e-mail, potrivit thepressunited.com.

author avatar
Andrei Coman
582 afisari

7 COMENTARII

  1. asta spune si maxtor de 2 ani,
    nu a reusit sa incite pe nimeni pentru ca nu se antureaza cu ne-ultra-para-extrmishti:
    CHINA TREBUIE DISTRUSA!

    • maxtor , mata mai bine te facea un ca cat , ca nu mai consumai oxigenul degeaba , hoit imputit si mortaciune ambulanta

  2. Gunoiele drogate si pedofili din occident sint atit de naivi si prosti se ridica in picioare la un nazist drogat Jeglensky ,Victorie pentru Rusia care lupta impotriva dictaturii mondiale condusi de Diavolul drogat ,pedofil si poponari

  3. Sa aplauzi un televizor asta e cea mai clara dovada de a fi sugau a lui great reset! Pacat ca astfel de conducatori decid pentru noi. Aviz celor care se cred destepti si voteaza fara sa asculte de staturile celir lucizi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger