AcasăȘTIRI EXTERNEClipe de coșmar în Florida, SUA! O camionetă a intrat în mulțimea...

Clipe de coșmar în Florida, SUA! O camionetă a intrat în mulțimea de oameni. Un bărbat a murit (VIDEO)

incidentClipe de coșmar în Florida, SUA! O camionetă a intrat în mulțimea de oameni. Un bărbat a murit (VIDEO)

Mai multe persoane adunate la o paradă gay în Statele Unite au fost victimele unui incident șocant. Șoferul unei camionetei a intrat intenționat în mulțimea de oameni, omorând o persoană. Altă persoană a fost rănită.

Incidentul, despre care încă nu este clar dacă a fost un atac deliberat, a avut loc la începutul paradei LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer) din oraşul Wilton Manors (Florida, sud-est), în apropiere de Fort Lauderdale. Şoferul furgonetei a fost arestat.

Vehiculul se aliniase cu carele alegorice participante la paradă, dar a accelerat şi a lovit mai multe persoane, a relatat Local 10 News.

Ținta atacatorului, un congresman democrat

Cel puţin doi bărbaţi au fost loviţi de vehicul, iar unul dintre ei a murit, a declarat pentru această sursă primarul din Fort Lauderdale, Dean Trantalis, care a participat la paradă.

El a spus că duba a ţintit de fapt maşina congresmanei democrate Debbie Wasserman Schultz, care se afla într-o maşină decapotabilă, dar a ratat-o la limită.

”Este un atac terorist asupra comunităţii LGBT”, a declarat Trantalis. ”Exact asta este. Nu a fost chiar un accident. A fost deliberat, a fost premeditat şi a fost îndreptat împotriva unei anumite persoane. Din fericire, au ratat acea persoană, dar din păcate au lovit alte două persoane”.

Din cauza evenimentuluii, parada Stonewall Pride Parade a fost anulată, dar evenimentele festivalului vor continua, a potrivit anunțului Departamentului de Poliție Wilton Manors făcut pe Twitter.

Reprezentantul democratic Debbie Wasserman Schultz, aflată în paradă, a scris pe Twitter că este în siguranță, deși a fost „profund zguduită și devastată că s-a pierdut o viață, iar alții au fost grav răniți”.

author avatar
Andreea Vlad