AcasăȘTIRI EXTERNEClimat. Israel adoptă un plan „istoric” de reducere a emisiilor de carbon

Climat. Israel adoptă un plan „istoric” de reducere a emisiilor de carbon

Climat. Israel adoptă un plan „istoric” de reducere a emisiilor de carbon

Guvernul Israelului a adoptat duminică, 25 iulie 2021, un plan de reducere a emisiilor de carbon cu 27% până în 2030 și cu 85% până în 2050.

Guvernul a adoptat în unanimitate acest plan de reducere a emisiilor de carbon până în 2050, reprezentând o tranziție către o economie nepoluantă, salutând o măsură „istorică” de combatere a schimbărilor climatice.

Acest plan prevede o reducere de 85% a emisiilor de carbon ale statului evreu până în 2050 comparativ cu nivelurile înregistrate în 2015, cu un obiectiv intermediar de reducere de 27% până în 2030, potrivit unui comunicat de presă comun al primului ministru Naftali Bennett și al mai multor ministere relevante.

„O decizie fără precedent”

„Astăzi, guvernul aprobă o decizie fără precedent care va deplasa treptat statul Israel către o economie cu emisii reduse de carbon”, a declarat Naftali Bennett în cadrul reuniunii  cabinetului ministerial de la Ierusalim.

În special, planul prevede o reducere cu 96% a emisiilor din sectorul transporturilor, 85% din sectorul electricității și 92% din deșeurile municipale. „Acesta este un moment istoric pentru sănătate, mediu și generațiile viitoare” , a declarat ministrul protecției mediului, Tamar Zandberg, scrie Ouest-France.

Semnatar al acordurilor de la Paris

„Este pentru prima dată când guvernul israelian își stabilește obiective naționale comune pentru reducerea emisiilor de carbon și a anunță o strategie națională pentru a se orienta către o economie nepoluantă, eficientă și competitive” , a declarat guvernul într-un comunicat, anunțând planul.

Țară semnatară a acordurilor climatice de la Paris din 2015, Israel s-a angajat până în prezent să își mențină stabile emisiile de carbon până în 2030.

 

author avatar
Tudor Borcea
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger