AcasăȘTIRI EXTERNE“Civilizata” Americă. Newyorkezii ies din pandemie –la fel și șobolanii

“Civilizata” Americă. Newyorkezii ies din pandemie –la fel și șobolanii

S-au târât la suprafață în timp ce pandemia de coronavirus a devastat orașul New York, ieșind din cuiburile subterane în aer liber, hrănindu-se cu o sumedenie de resturi de pe străzi, din parcuri și din grămezile de gunoi de la marginea trotuarelor.

Acum, aparițiile șobolanilor sunt mai frecvente decât au fost în ultimii zece ani.

Până în luna aprilie, locuitorii metropolei au depus 7.400 de reclamații la 311,  linia de solicitare a serviciului de deratizare. Numărul este în creștere față de aproximativ 6.150 în aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 60% față de primele patru luni din 2019, ultimul an pre-pandemic.

În fiecare dintre primele patru luni ale acestui an, numărul de reclamații a fost cel mai mare înregistrat din 2010.

Rozătoarele au fost mereu o problemă în New York City, potrivit AP. Pe vremea când primarul Eric Adams era președintele districtului Brooklyn,  i-a deranjat pe activiștii pentru drepturile animalelor – și a supărat stomacul unor jurnaliști – făcând o demonstrație cu o capcană care folosea o găleată plină cu substanțe toxice  pentru a îneca șobolanii.

Fostul primar Bill de Blasio a cheltuit zeci de milioane de dolari pentru a reduce populația de șobolani din cartierele vizate, prin colectarea mai frecventă a gunoiului. Dar forțele muncipalității au fost depășite de invazie.

Anul trecut, cel puțin 13 persoane au fost spitalizate – una a murit – din cauza leptospirozei, o afecțiune care atacă rinichii și ficatul. Majoritatea infecțiilor umane sunt asociate cu șobolanii.

“Creșterea populației șobolanilor este direct legată de comportamentul uman”, explică Matt Frye, specialist în combaterea dăunătorilor pentru statul New York.

“Depinde de cât de multă hrană este disponibilă pentru mulțimea de rozătoare,  iar în New York mulți oameni mănâncă în aer liber pe măsură ce temperaturile cresc”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
363 afisari

2 COMENTARII

  1. Amerlica o tara din lumea a treia fara istorie ,cultura plina de criminali ,drogati , pedofili ,trangenders si sute de mii dorm pe strazi ,maninca chimicale

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger