AcasăȘTIRI EXTERNECiuperca de whisky a lui Jack Daniels invadează orașele din Tennessee. Arată...

Ciuperca de whisky a lui Jack Daniels invadează orașele din Tennessee. Arată de parcă ar fi părăsite – FOTO

whiskyCiuperca de whisky a lui Jack Daniels invadează orașele din Tennessee. Arată de parcă ar fi părăsite - FOTO

Locuitorii din Tennessee care locuiesc în apropierea distileriilor Jack Daniels încearcă să oprească compania să construiască mai multe fabrici pe măsură ce o ciupercă de whisky invadează orașele din jur.

Ciuperca, Baudoinia compniacensis, crește pe băutura care se evaporă în timpul procesului de maturare, cunoscut și sub numele de „partea îngerilor”. Se pare că se lipește de aproape orice, inclusiv case, mașini, indicatoare rutiere, copaci și mobilier de terasă.

Ciuperca se așează pe orice suprafață

Substanța neagră și lipicioasă veche de secole nu este nimic nou pentru cei care trăiesc în jurul producătorilor de bourbon, rom și whisky, scrie New York Post.

Dar Jack Daniel’s, deținut de Brown-Forman, are acum șase depozite – numite barilhouses – în comitatul Lincoln din Tennessee și vrea să construiască mai mult de o duzină în viitor.

O femeie din Tennessee și-a dat în judecată biroul local de zonare în ianuarie, încercând să împiedice construirea a încă 14 distilerii dacă nu sunt instalate sisteme de ventilație, deoarece a susținut că ciuperca greu de îndepărtat i-a afectat proprietatea din apropiere, care include o sală de petreceri.

La 1 martie, instanța a ordonat lui Jack Daniel’s să oprească temporar construcția.  Locuitorii din Kentucky și chiar din Ontario, Canada, s-au confruntat cu ciuperci similare despre care își fac griji că prezintă riscuri dăunătoare pentru sănătate și mediu.

Un purtător de cuvânt al Jack Daniel’s a emis o declarație lungă pentru The Post: „În timpul procesului de amplasare și construcție, am lucrat îndeaproape cu Lincoln County și am furnizat toate informațiile solicitate de oficialii locali, precum și am respectat cerințele de reglementare, liniile directoare stricte ale industriei și standardele interne riguroase pe care le respectăm în construcția de depozite.

Rezidenții se plâng că Jack Daniels poluează comunitatea cu „ciuperca whisky”

„Oricine a vizitat Distileria Jack Daniel sau orice altă distilerie cu băuturi spirtoase maturizate a observat probabil prezența microflorei. Microflora crește pe copaci, clădiri și alte structuri din jurul distileriilor și depozitelor.” „Etanolul eliberat din butoaie în timpul maturării, numit și „partea îngerilor”, este doar una dintre numeroasele surse de hrană ale microflorei.

„Mai frecvent în mediile calde și umede, se găsește și în zonele care nu au legătură cu distilarea, cum ar fi companiile de procesare a alimentelor și brutăriile și barajele adiacente corpurilor de apă”, a continuat compania.
ra.”

Jack Daniel’s a abordat, de asemenea, viabilitatea modificării ventilației. „În ceea ce privește tehnologia de filtrare a aerului care a fost oferită de unii ca soluție, este ușor de spus, dar nu este posibil de făcut.

„Barrelhouses necesită ventilație – și sunt proiectate pentru a face acest lucru în mod natural – pentru a permite mișcarea whisky-ului în și din butoaiele noi de stejar carbonizat în timpul procesului de îmbătrânire.

„Cercetările independente și guvernamentale existente arată că nu există o tehnologie de control disponibilă în mod rezonabil pentru a preveni emisiile de etanol fără a afecta în mod negativ gustul și calitatea Jack Daniel’s sau a oricărui alt whisky învechit”, spune compania.

author avatar
Andreea Vlad